Futbol Català
Esports Futbol 08/05/2011

Llagostera, Pobla de Mafumet, Muntanyesa i Reus jugaran la promoció d'ascens a Segona B

Tercera / Resum jornada 37: A una jornada del final de la lliga a Tercera, queda dedicida la part alta. Per sota, quatre equips igualats en risc

Redacció
2 min

BarcelonaEl grup cinquè de Tercera ja coneix els seus aspirants a l'ascens. Seran el Llagostera, la Pobla de Mafumet, la Muntanyesa i el Reus, en ordre encara per decir. L'equip gironí defensarà el liderat i lluitarà pel títol després de golejar 5-2 al Vilafranca al Municipa de Llagostera. Tampoc ha tingut pietat del seu rival el segon de la taula i aspirant també al títol, la Pobla. El filial del Nàstic s'ha desfet de l'Amposta per un clar 4-1. Tots dos es jugaran a domicili a la darrera jornada qui guanya la lliga. El Llagostera té prou amb un empat però si perd i la Pobla guanya, l'empat a punts donaria el títol als de Tarragona per l'average particular. No obstant, el conjunt d'Oriol Alsina s'ha assegurat disputar per primera vegada a la seva història la Copa del Rei. La Pobla de Mafumet, per la seva condició de filial, no podrà disputar aquesta competició en cas de liderar la lliga.

Per darrere, un 0-2 de la 'Monta' a Balaguer permetrà al conjunt barceloní fer història i participar de la promoció d'ascens per primera vegada en el seu debut a Tercera. De fet, tant Llagostera com Pobla i Muntanyesa s'estrenaran en aquest repte. Qui ja té experiència i buscarà l'ascens per enèssima vegada és el Reus. El seu empat a Palamós (1-1) permetrà als de Santi Castillejo lluitar per tornar a la categoria de bronze.

A la part baixa de la lliga, un equip acompanyarà als descendits Ascó i Premià a Primera Catalana. Tots dos, no obstant, han signat una victòria a la penúltima jornada. Els asconencs per 3-4 a Masnou i el cuer per 1-0 davant l'Europa. L'acompanyant a Primera Catalana sortirà de l'actual quàdruple empat a 40 punts entre Palamós, Vilanova, Balaguer i Masnou. Un d'ells no podrà evitar el descens, dos dels restants hauran de confiar la seva sort a un ascens que compensi el retorn a Tercera de Gramenet i Santboià i el quart salvarà el coll definitivament.

Tots els resultats de la jornada

Pobla Mafumet 4 - Amposta 1

Premià 1 - Europa 0

Terrassa 2 - Espanyol B 4

Prat 1 - Cornellà 1

Gavà 0 - Manlleu 0

Masnou 3 - Ascó 4

Balaguer 0 - Muntanyesa 2

Vilanova 1 - Castelldefels 0

Palamós 1 - Reus 1

Llagostera 5 - Vilafranca 2

stats