Futbol Català
Esports Futbol 02/06/2011

Rubí, història d'un retorn

L'equip blanc-i-vermell torna a Tercera cinc temporades després

Redacció
1 min
Can Roses viurà un derbi molt igualat

RubíEl Rubí ha aconseguit retornar a Tercera Divisió, categoria on no militava des de la temporada 2005-2006, després d'una temporada on l'objectiu era consolidar la Primera Divisió Catalana, sobretot arran d'unes temporades on els ascensos i descensos de Preferent a Catalana s'estaven succeïnt. L'objectiu de l'inici de la campanya era matenir la categoría i de fet la Unió Esportiva Rubí, durant la primera volta, no va ser capaç de trobar una regularitat, fet que va provocar que a la finalització de la primera volta l'equip fos, amb 27 punts, l'equip número nou de la taula.

Ningú apostava pels vallesans en la lluita per l'ascens en la present temporada però des de Nadal es van anar succeïnt els bons resultats que han culminat amb una segona volta impressionant (43 punts) i amb 14 partits consecutius sense tastar la derrota. La propera temporada serà tan sols la desena de l'entitat en categoría estatal en gairebé 100 anys d'història. Centenari que, precisament, tindrà lloc l'any 2012.

La temporada 1991-1992 el Rubí ascendia a Tercera Divisió per primera vegada a la història i l'any següent va ser capaç d'aconseguir l'ascens a la Segona Divisió B, el seu registre més alt. En aquella lliga, la de 1993-1994, l'equip va arribar a la tercera ronda de la Copa del Rei on va caure a mans del Mèrida. Des del descens el 1994 el Rubí es va mantenir quatre anys a Tercera. Arran de 1998, el club blanc-i-vermell ha anat alternant descensos i ascensos entre Tercera, Catalana i Preferent. Ara, amb aquest retorn de l'entitat a la Tercera Divisió, el club presidit per Josep Alcalà intentarà lluitar per aconseguir el que no s'ha pogut durants els darrers tretze anys, que és estabilitzar el Rubí a la Tercera Divisió.

stats