Futbol Català
Esports Futbol 27/06/2011

Ja es coneixen els vint equips de Tercera

La primera categoria del futbol formada únicament per equips catalans té dibuixada la seva composició definitiva tret de sorpreses de solvència econòmica de darrera hora

àngel Garreta
1 min
El Vilanova celebra el gol davant el Castelldefels que li permet lluitar per la permanència

BarcelonaUn cop finalitzat el campionat de lliga regular de Tercera, també el de les divisions superiors i inferiors que afecten la seva composició final i les diferents promocions d'ascens a Segona B disputades durant el present mes de juny, el futbol català ja coneix els vint equips de la lliga per a la propera temporada 2011/2012. Hi haurà un total de cinc cares noves al grup cinquè: dos descensos provinents de Segona B i i tres ascensos de Catalana.

L'ascens del Llagostera i el Reus a Segona B, la no obtenció d'aquest premi per part de la Montañesa i de la Pobla de Mafumet, així com els ascensos i descensos de les categories inferior i superior, respectivament, han definit els tradicionals vint equips que la temporada vinent disputaran el grup V de Tercera Divisió, que tornarà a comptar amb quatre places de play-off i tres de descens directe.

Els equips que s'incorporen provinents de Segona B són la Gramenet –a falta de liquidar el deute pendent, ja que en cas contrari podria baixar una altra categoria més– i el Santboià. Han ascendit des de Primera Catalana: Olot, Vic i Rubí. Formen la resta del grup: Montañesa, Pobla de Mafumet, Espanyol B, Manlleu, Europa, Cornellà, Prat, Gavà, Vilafranca, Terrassa, Castelldefels, Amposta, Balaguer, Masnou i Vilanova.

La lliga s'iniciarà gairebé amb tota seguretat el diumenge 28 d'agost. El calendari de jornades, sortejat per la RFEF, hauria de veure la llum aproximadament entre el 14 i el 21 de juliol. El pla de competició tornarà a fer jugar els equips un mínim de tres jornades intersetmanals, dues d'elles coincidint amb festes del calendari.

stats