Futbol Català
Esports Futbol 07/08/2011

El Badalona, pentacampió de l'Històrics

Els homes de Manolo Márquez sumen el seu cinquè títol d'aquest clàssic d'estiu en superar a la final a l'Espanyol B per 3-0. El conjunt escapulat empata amb el Júpiter al capdavant de la llista d'equips amb més campionats

Cinquè títol de l'Històrics pel Badalona

BarcelonaUn equip escapulat va agafar ahir el relleu d'un altre escapulat com a campió del Torneig d'Històrics. El Badalona ocupa ara el podi deixat per l'Europa i suma cinc títols a les seves vitrines del trofeu més popular de l'agost futbolístic català. L'equip dirigit per Manolo Márquez empata al capdavant del podi històric de guanyadors amb el Júpiter.

L'inici de la final va mostrar respecte entre dos conjunts que van realitzar molt bon futbol durant el torneig i van demostrar intensitat en el joc. Sense xuts de perill a porteria durant més d'un quart d'hora, de mica a mica el conjunt badaloní es va anar fent amo de la situació, sense patir darrere i portant el pes del joc. Al minut 41, una sensacional vaselina de Goikoetxea va servir per moure l'empat del marcador. Sobre el xiulet final del primer temps, Pugui ha centrat una falta a l'àrea i Pelegrí ha posat fil a l'agulla pel seu equip, camí del títol del torneig.

A la represa, l'Espanyol B va intentar fer malt per les bandes, una de les línies de joc més ràpides de l'equip dirigit per Raúl Longhi, sense èxit no obstant. L'única ocasió ben clara de gol va arribar al minut 77 quan Jaffar va posar a prova el porter Marcos, qui va respondre a la perfecció. A nou minuts del final, un xut des de la banda de Sergio va posar la cirereta del pastís pel Badalona amb el tercer gol.

LA FINAL A FONS

Jugada de crac: Minut 44 de partit. Éric, de l'Espanyol B, va agafar la pilota a la banda i es va anar centrant, marxant de tota la defensa badalonina al més pur estil Messi, fins que va trobar l'espai ideal per xutar. Al final, però, el remat va sortir fregant el pal.

L'anècdota: La d'ahir va ser la segona pitjor entrada del tot el torneig tot i ser la final. La tele va fer 'molt mal'.

El millor del partit: Pugui, del Badalona. Va crear perill contínuament per la banda, incansable en tot moment, fent les assistències dels dos primers gols, que van encarrilar el partit pel Badalona.