Futbol Català
Esports Futbol 19/05/2011

L'Olot suma el seu tercer ascens consecutiu

L'actual líder de Primera Catalana és el primer dels equips que ha certificat matemàticament el seu retorn a Tercera després de 18 anys

àngel Garreta
1 min
La plantilla, celebrant l'ascens sobre la gespa

BarcelonaEls ascensos meteòrics al futbol català estan a l'ordre del dia. Passar de categories territorials a la primera de les divisions estatals d'una forma rècord és un registre habitual de veure en els darrers anys en diversos clubs que han rebut un nou impuls econòmic i esportiu. A la 'moda' de fa unes quantes temporades, iniciada per la Rapitenca i seguida per conjunts com el Blanes o el Llagostera, s'hi suma ara l'Olot. El passat cap de setmana l'entitat de la Garrotxa va derrotar la Gramenet B i es va assegurar matemàticament el seu tercer ascens consecutiu, retornant a Tercera 18 anys després de la seva darrera participació.

L'equip que dirigeix Nitus Santos forma una base de jugadors amb pes específic en les diferents categories del futbol català i està disposat a no només mantenir-se la temporada vinent a Tercera sinó a donar la màxima guerra esportiva possible. Les celebracions de l'ascens van tenir lloc sobre la gespa de l'estadi olotí davant un miler d'espectadors. Posteriorment, l'entitat va organitzar una rua que va finalitzar a la Plaça Catalunya d'Olot on 300 persones van acabar de celebrar l'ascens amb l'equip. En les tres jornades que resten de campionat, la lluita se centrarà en el títol de lliga on el Vic, situat a només dos punts, és el rival de l'Olot.

stats