Futbol Català
Esports Futbol 04/03/2011

La zona d'ascens a Tercera, virtualment decidida

Vic, Tàrrega i Olot es disparen com a favorits a Primera Catalana

Redacció
1 min
El Vic ha marcat distàncies com a líder de la lliga

BarcelonaUn cop disputades vint-i-cinc jornades del campionat de lliga a Primera Catalana, tres equips tenen gairebé totes les butlletes per aconseguir l'ascens a Tercera Divisió en la darrera temporada on la categoria permetrà tres ascensos automàtics pels tres primers classificats. Vic, Tàrrega i Olot es perfilen com a màxims favorits a tretze jornades pel final. El tercer, l'Olot, treu ja una distància de deu punts al quart classificat, la Rapitenca.

La derrota del Vic el passat cap de setmana, a casa contra el San Cristóbal, va ser la primera encaixada per l'equip blanc-i-vermell després d'una ratxa de deu jornades sense perdre. No obstant, el líder, amb 54 punts, manté una distància de quatre respecte el segon i el tercer -Tàrrega i Olot respectivament- que comparteixen la suma de 50 punts. Els de terres de lleidatanes fa vuit setmanes que no perden i els gironins han aconseguit distanciar-se d'una Rapitenca que ha perdut quatre dels seus cinc darrers partits i sembla tenir gairebé impossible el seu retorn a Tercera un any després de consumar-ne el descens.

La Primera Catalana patirà una modificació reglamentària la propera temporada, dividint-se en dos grups. Només els campions de cada grup podran pujar directament a Tercera Divisió. La darrera plaça d'ascens (2+1) la disputaran els segons classificats en una ronda de promoció.

stats