Futbol Català
Esports Futbol 23/02/2011

Xavi Giménez és l'autor del gol més ràpid de la història al grup català de Tercera Divisió

L'actual punta de la Muntanyesa va signar el rècord l'any 2002 amb l'Europa

àngel Garreta
2 min
Onze de l'Europa instants abans del gol del Xavi -el primer per l'esquerra, agenollat-

BarcelonaEl grup V de Tercera Divisió va viure diumenge passat el gol més ràpid de la temporada. La diana va tenir lloc al partit Castelldefels-Amposta i el davanter groc Sascha va ser l'encarregat d'obrir la llauna de la golejada del seu equip als 35 segons de l'encontre. Si ningú millora aquest registre des d'ara fins al final de la lliga, el davanter castelldefelenc escriurà una petita pàgina d'història personal i també de l'equip entrenat per Antonio Escudero.

No obstant, un altre davanter de la mateixa lliga té el rècord absolut de la categoria, almenys considerant les dades registrades en cròniques de totes les èpoques. Xavi Giménez, futbolista de la Muntanyesa, en va ser l'autor el 12 de maig de l'any 2002 en un partit de la penúltima jornada del campionat entre el Júpiter i l'Europa. Aquella temporada, Giménez militava al primer equip de l'Europa i el conjunt escapulat es jugava totes les seves opcions de permanència a Tercera en aquell partit. Els de Gràcia tenien l'obligació de guanyar els dos darrers partits de lliga per mantenir-se.

El duel disputat a La Verneda va començar amb el xiulet inicial de l'àrbitre i als set segons l'Europa ja guanyava per 0-1. Només servir de mig camp, Xavi Giménez va fer una cursa per la banda a tota velocitat mentre els jugadors que havien posat la pilota en moviment, la van penjar a la frontal de l'àrea per a que l'alt davant Sergio pentinés l'esfèrica a l'interior de l'àrea, on ja havia arribat Giménez per a la rematada. El punta no va perdonar davant el porter grisgrana Moreno.

La història havia reservat en aquell moment una pàgina pel davanter català. La xifra de set segons és la més ràpida del grup català de Tercera i, a la vegada, està entre els millors registres del futbol mundial. L'Europa va guanyar aquell partit 1-2 i també va vèncer en la darrera jornada a l'Esport Badaloní, obtenint la permanència en un nou partit èpic resolt al minut 95. Aquesta, però, és una altra història.

stats