FUTBOL FEMENÍ
Esports Futbol 19/01/2014

El Barça femení empata davant la Reial i reanima la Lliga

Un gol de Miriam gairebé al minut 90 ha evitat la derrota contra la Reial Societat. El Llevant Les Planes planta cara però no pot amb el Rayo

Sonia, del Barça femení, durant el partit contra la Reial Societat / GERMÁN PARGA / FCBARCELONA.CAT

Sant Joan DespíHi ha Lliga? El Barça femení segueix líder destacat de la Primera Divisió femenina però s'ha deixat dos punts a casa contra la Reial Societat (2-2) que permeten l'Athletic, que ha golejat el Granada 5-0 a Lezama, apropar-se en la classificació. Sis punts separen ara catalanes i basques.

Després d'avançar-se en el marcador amb un gol de Sonia només arrencar el segon temps, el Barça ha vist com la Reial, amb un plantejament molt seriós durant tot el partit, donava la volta al marcador amb dos gols d'Aintzane i Nahikari. Quan semblava que les blaugranes encaixarien la primera derrota de la temporada, Miriam ha aprofitat una concessió defensiva de les basques per fer un 2-2 que manté invicte l'equip de Xavi Llorens.

Ben a prop, també a Sant Joan Despí, el Llevant Les Planes s'ha quedat sense recompensa davant el Rayo Vallecano (0-1) per culpa d'un matiner gol de Natalia Pablos al contraatac. Les locals, que han vist com Saray estavellava al travesser una falta que semblava el 0-2, han acabat el partit amb molta energia i Carriba, en un mà a mà davant Alicia, ha perdonat un 1-1 que hauria apropat les catalanes a la permanència. Però l'esforç s'ha quedat sense premi i el Llevant Les Planes segueix últim a la classificació.

A Sant Adrià del Besòs, el Sant Gabriel s'ha deixat empatar contra el Sevilla (1-1) i perd l'oportunitat de tornar a ficar-se a la Copa de la Reina. Carla Gómez ha avançat les blaves al minut 3 de partit. L'equip de Dani Limones ha perdonat un parell de bones arribades que haurien ampliat l'avantatge abans del descans i ha vist com Jeny, després d'un córner, empatava el partit. Novament en estratègia, les andaluses han disposat d'ocasions per remuntar, però entre la mala punteria i Marina, han evitat l'1-2. A les acaballes, la recuperada Sandra Hernández ha fallat davant la portera, impedint la victòria local.

La jornada ha deixat dos debuts: el de Jennifer Hermoso amb el Barça i el de Marta Cubí amb el Llevant Les Planes. Són dos reforços d'hivern per ser intentar ser campió en un cas i per salvar la categoria en l'altre.

La resta de marcadors de la jornada són: Atlètic de Madrid 5-1 Collerenc, Transportes Alcaine 0-0 Oviedo Moderno.