FUTBOL FEMENÍ
Esports Futbol 11/12/2011

El Barça és més líder que mai després de derrotar l'Athletic (1-0)

Les blaugranes han fet bo el gol d'Olga a la primera meitat per sumar tres punts que les consoliden al lideratge. Dissabte jugaran contra l'Espanyol, que ha guanyat 0-4 a Vigo i s'apropa a la segona posició

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaEl Barça tenia a l'abast donar un cop d'efecte decisiu a la lliga amb la visita de l'Athletic Club a Sant Joan Despí i les de Xavi Llorens no han fallat. Un gol d'Olga al minut 27 ha estat suficient per aconseguir la catorzena victòria consecutiva del Barça, que el deixa com a líder absolut amb 42 punts, a cinc del seu perseguidor, l'Athletic, i a set de l'Espanyol, el seu proper rival dissabte (a 16h, en directe per Esport 3).

El partit entre catalanes i basques no ha decebut. Intens, amb molt de ritme, el duel ha tingut fases del joc de domini local i bons minuts de les visitants, que han tingut a les botes de Guru el 0-1 al quart d'hora de joc. Però ha sigut el bàndol blaugrana el que ha obert el marcador, amb un xut sec d'Olga que ha superat Ainhoa.

Arrate, després d'una bona passada d'Erika, ha pogut fer l'empat, però la seva rematada ha marxat alta. I desviat ha anat el xut, poc després, de Marta Corredera després d'una bona diagonal des de la banda dreta. Al descans, el marcador era d'1-0.

I ja no s'ha mogut, malgrat que la segona meitat ha sigut més oberta que la primera. Tots dos equips han tingut opcions per fer més gols, però la tensió i la intensitat del joc ha fet que les jugades no trobessin el punt de precisió adequat en els metres finals. El triomf, suat i treballat, deixa les blaugranes en una posició molt còmode de cara al derbi, que també pot ser decisiu.

El Olivo 0-4 Espanyol

I és que l'Espanyol ha resolt favorablement el desplaçament a Galícia i ha derrotat 0-4 a El Olivo, amb gols de Lianne, Sara Serna i dos de Maripaz, que segueix com a pitxitxi del campionat. Ara les blanc-i-blaves ja pensen en el duel contra el Barça, a qui aspiren a trencar la ratxa de victòries.

Llanos Olivenza 3-1 L'Estartit

L'Estartit ha perdut a Extremadura, 3-1 contra el Llanos de Olivenza i cau a la 15a posició, la primera de les quatre que marquen la zona de descens. Les gironines, amb deu punts, queden ara per sota del Lagunak i el Màlaga, que en tenen onze.

Sant Gabriel 1-1 Atlètic de Madrid

En un vespre gèlid a Sant Adrià, el Sant Gabriel ha empatat a un contra l'Atlètic de Madrid, després d'un partit força igualat entre dos equips de la zona mitja de la classificació. Les locals han gaudit de dues bones ocasions, una de Haley i l'altra de Dori, per avançar-se en el marcador al primer temps. Però el gol s'ha fet esperar i ha arribat en la segona meitat, en una jugada en què Marta Villagrasa s'ha plantat sola davant la portera visitant després d'una mala basculació de la defensa matalassera. El gol ha fet reaccionar les visitants, que han avançat les línies en busca de l'empat, un empat que ha arribat a falta de vint minuts, obra de Marieta, que remata al segon pal una centrada d'Adriana. Un i altre equip ha tingut alguna última opció per endur-se la victòria, però al final s'han repartit un punt que no satisfà les aspiracions d'escalar posicions de cap dels dos bàndols.

La resta de resultats són:

Màlaga 1-1 Reial Societat

Llevant 2-0 Sporting de Huelva

Rayo Vallecano 1-1 Collerenc

Prainsa Saragossa 4-0 València

Lagunak 2-1 Reocín Racing

stats