Futbol Femení
Esports Futbol 15/05/2011

L'Espanyol i el Barça encarrilen l'eliminatòria a casa i el Sant Gabriel haurà de remuntar

L'Espanyol ha guanyat 3-1 a l'Athletic Club i el Barça ha derrotat 2-0 al Rayo Vallecano, mentre que el Sant Gabriel ha caigut per 3-1 a Zubieta contra la Reial Societat

Sandra Vilanova controla una pilota davant Ibarra.

Sant Adrià del BesósLa Copa de la Reina busca semifinalistes i, després dels partits d'anada de quarts de final, l'Espanyol, el Barça, la Reial Societat i l'Atlètic de Madrid parteixen amb avantatge per estar a la final a quatre que es jugarà a Las Rozas (Madrid) a mitjans de juny.

Espanyol 3-1 Athletic

L'Espanyol ha superat amb bona nota el difícil compromís contra l'Athletic a Sant Adrià. Les periquites han sortit animades, decidides a oblidar aviat la decepció de la final de la Superlliga. Tranquil·les amb la pilota, fent-la circular bé, han anat treballant-se el partit, fent bascular l'ordenada defensa basca fins a trobar el forat per on marcar. Qui els ha trobat i en tres ocasions ha sigut Erika, exjugadora de l'Athletic, que ha fet un hattrick.

El primer gol ha sigut al minut 21 després d'una gran acció personal per la banda esquerra. El segon, a la mitja hora de joc, rematant al segon pal una centrada mil·limetrada d'Alexia. Després del descans, les visitants han pujat la intensitat i han fet recular l'Espanyol, que no ha tingut tant de domini com en el primer temps. Fruit d'aquest pas endavant, Eli Ibarra ha escurçat diferències al 53' després d'una bona acció entre Guru i Irene Murua. Les periquites han reaccionat bé i han pogut millorar el marcador gràcies a un nou gol d'Erika al 67', després d'una brillant assistència de Willy. Les periquites hauran de resoldre el pas a semifinals a Lezama diumenge vinent a les 12.00.

Barça 2-0 Rayo Vallecano

Les campiones de la Superlliga s'han vist superades per un bon Barça que, ben aviat, s'ha avançat en el marcador gràcies a dos gols pràcticament consecutius d'Olga i Marta Corredera. Amb el resultat a favor passat el quart d'hora de joc i gestionant bé la possessió, les blaugranes han jugat molt còmodes durant els primers 45 minuts i han gaudit d'alguna ocasió de gol per sentenciar l'eliminatòria. Al segon temps, el Rayo ha recuperat part de l'energia que va exhibir fa una setmana a Sant Adrià, però no ha pogut marcar cap gol. Un excel·lent resultat que les culers hauran de rematar a Vallecas diumenge a les 12.00.

Reial Societat 3-1 Sant Gabriel

Les noies de Pedro Martín han començat bé a Zubieta, il·lusionades amb el repte de seguir fent història en el seu primer any a la màxima categoria. Però el resultat no ha estat positiu. Les catalanes han encaixat un primer gol al contraatac i, en la segona meitat, han vist com les txuri urdin han fet el 2-0 de vaselina després d'un error en la sacada de Marina i, tot seguit, el 3-0 en una bona acció per banda. La Reial Societat ha fet un partit molt complet, molt ben plantades sobre la gespa i dificultant molt el joc del Sant Gabriel, que ha pogut maquillar el resultat al final amb un gol en pròpia porteria de les defenses locals després d'una centrada de Marta Villagrasa. Aquest gol fora de casa pot ser determinant per confiar en la remuntada a Sant Adrià, diumenge a les 11.00.

En l'altre partit de l'eliminatòria, jugat ahir, l'Atlètic de Madrid va guanyar 1-0 al Prainsa Saragossa.