Futbol Femení
Esports Futbol 16/07/2011

Suècia derrota França (2-1) i acaba tercera del Mundial femení en la final de consolació

Lotta Schelin ha avançat l'equip suec abans del descans, però Thomis ha pogut empatar a la represa. A falta de vuit minuts per al final, Hammerstrom s'ha inventat un potent xut que ha significat el 2-1 definitiu

La sueca Lotta Schelin s'escapa de la francesa Elodie Thomis

BarcelonaUn gol de Marie Hammarstrom al minut 82 ha donat el bronze a la selecció femenina de Suècia després de guanyar França 2-1 en la final de consolació del Mundial femení d’Alemanya. Lotta Schelin ha avançat l’equip suec al minut 29, però Thomis havia empatat a un al 56.

El mateix atreviment, la mateixa alegria en atac que ha convertit les bleues en una de les seleccions que millor futbol ha exhibit en tot el campionat, les ha condemnat a un partit d'anada i vinguda en què Schelin, Öqvist i companyia han estat més hàbils. El desordre defensiu ha generat moltes situacions clares de gols per a l'equip suec, que ha marxat amb avantatge d'1 a 0 al descans, gràcies a un gran gol de la davantera de l'Olympique de Lió, definint amb un toc suau amb l'exterior davant la sortida de Sapowicz, que s'ha esquinçat el turmell en la caiguda i ha hagut de ser substituïda.

El segon temps ha començat tan vibrant com el primer. En una de les moltes arribades franceses, que atacaven en tromba a través de les seves migcampistes de creació i el suport en bandes de les laterals, molt profundes, ha arribat l'empat, obra de Thomis. La davantera ha carregat la cama de forma sorprenent per treure un xut ras i ajustat des de la frontal al qual no hi ha pogut fer res Lindahl. Era el minut 56.

El partit ha seguit molt obert, sense cap reserva per cap bàndol. França i Suècia ja s'havien assegurat una plaça per als Jocs Olímpics de Londres 2012 i han seguit decidides en busca del gol, regalant una excel·lent i animada final de consolació que ha resolt Hammerstrom al minut 82. La migcampista sueca s'ha inventat un potent xut amb l'esquerra que s'ha colat prop de l'escaire. Un golàs que dóna premi a Suècia, que ha completat un molt bon Mundial.

Demà es juga la final (20.45) entre el Japó i els Estats Units.

Suècia: Lindahl, Rohlin, Svensson, Thunebro, Larsson, Schelin, Oqvist, Sjogran, Forsberg (Hammarstrom, m.62), Dahlkvist i Fischer (Sembrant, m.73).

França: Sapowicz (Deville, m.32), Renard, Georges, Soubeyiland, Franco (Pizzala, m.86), Bompastor, Le Sommer, Abily, Necib (Thomis, m.32), Bussagua i Thiney.

Gols: 1-0, m.29: Schelin; 1-1, m.56: Thomis. 2-1, m.82: Hammarstroem.

Àrbitra: Kari Seitz (USA). Ha expulsat a Öqvist amb targeta vermella (m.68)