Futbol Femení
Esports Futbol 26/06/2011

L'olímpic de Berlín quedarà petit en el partit inaugural del Mundial femení

Alemanya és el país de referència en futbol femení al món i, des d'avui i fins al proper diumenge 17 de juliol, es bolcarà en la dona futbolista en un Mundial que espera batre tots els rècords d'assistència i seguiment mediàtic

Natalia Arroyo
1 min
L'estadi olímpic de Berlín acollirà el partit inaugural del Mundial femení entre Alemanya i Canadà.

BarcelonaEl Mundial femení d’Alemanya donarà el tret de sortida avui a Berlín en el partit inaugural que jugaran a les 18 h la selecció amfitriona contra Canadà i que reunirà més de 75.000 persones a l’estadi olímpic. Abans, a les 15 h, es disputarà l’altre partit de la jornada entre Nigèria i França a la localitat de Sinsheim.

Alemanya s'ha proclamat campiona del món en les dues edicions anteriors i, amb més d'un milió de jugadores federades i dues de les tres millors jugadores del món en el seu combinat, Birgit Prinz i Fatmire "Lira" Bajramaj, és la principal favorita per revalidar el títol.

Les seleccions del Brasil, els Estats Units i el Japó són les altres candidates millor posicionades per arribar a la final, que tindrà lloc el 17 de juliol al Frankfurt Stadium. Tampoc s'han de descuidar les sempre competitives seleccions europees, encapçalades per Suècia i Noruega, i ben protegides per l'emergent França i la sòlida Anglaterra.

Repercussió arreu del món

Per donar un impuls a l'esdeveniment i al futbol femení, la FIFA ha assegurat una cobertura televisiva amb 18 càmeres, incloses dues dins les porteries i dues steadycams. El Mundial serà retransmès a Europa per Eurosport o les cadenes alemanes ARD i ZDF. L'ESPN, la Canadian Broadcasting Corporation i Univision seran les emissores que faran la cobertura per a Amèrica, mentre que l'SBS ho farà a Austràlia. Els acords amb la FIFA han aconseguit que Al-Jazira emeti alguns partits.

stats