Futbol Femení
Esports Futbol 25/03/2011

L'Espanyol-Rayo pot tenir la clau del femení

Des del club s'esforcen en transmetre que la situació no és tan greu, que la temporada s'acabarà amb garanties i que un bon resultat diumenge reforçaria una opinió pública molt favorable a conservar una secció històrica

Natalia Arroyo
2 min
Les jugadores de l'Espanyol són una pinya.

BarcelonaLa notícia esclatava ahir al vespre: el responsable del futbol femení, Josep Ramió, abandonava el consell d'administració de l'Espanyol per discrepàncies profundes amb alguns membres de la junta directiva del club que pensaven a prescindir del futbol femení la pròxima temporada.



En declaracions al diari ARA, Josep Ramió vol donar un missatge de tranquil·litat, sobretot abans de rebre el Rayo Vallecano diumenge, en el que podria ser el partit determinant de la temporada: "Seguiré supervisant el projecte fins al juny". La temporada no perilla. Hi haurà diners i suport per acabar de la millor manera possible l'any, i Ramió ajudarà des de l'ombra i per convicció a la secció.



De fet, tot plegat no deixa de ser un canvi de directriu, com ha passat en altres etapes de l'equip femení, però no necessàriament la fi de tota una estructura. Les persones implicades estan elaborant un pla de viabilitat per convèncer el consell dels costos reals que suposa per al club comptar amb els set equips femenins (el primer equip a Superlliga, el filial a Nacional, el C a Primera Catalana, i després, les categories de formació, juvenil-cadet, dos infantils i un aleví-benjamí) i fer-los entendre que el pressupost per afrontar amb garanties una temporada de les noies equival al sou d'un jugador del filial (i d'alguns del juvenil). La capacitat d'autogestió de la secció, entre possibles patrocinadors i ingressos en categories base, la fa econòmicament molt viable.



Enguany, però, l'aposta ha sigut més arriscada, i s'ha reforçat l'equip amb molta més ambició amb l'objectiu de guanyar la Superlliga. La plantilla jugarà diumenge a les 12.00 hores a Sant Adrià el partit que pot marcar el futur de la secció. Si es guanya, es donaria un pas de gegant per disputar la final, encara que faltarien dues jornades per acabar la fase regular. El títol donaria dret a jugar la Lliga de Campions i, amb el suport dels resultats i una opinió pública molt favorable, la secció tindria prou arguments per convèncer el consell.

stats