Futbol Femení
Esports Futbol 11/09/2011

El Barça i l'Espanyol femenins no es deixen sorprendre i resolen amb victòria la segona jornada

El Sant Gabriel ha resistit bé davant el Barça (0-1), però no ha pogut aixecar el solitari gol d'Olga al minut 18. Més contundent ha estat l'Espanyol, que no ha donat opcions a l'Estartit i l'ha golejat 5-0

Natalia Arroyo
3 min
Maripaz celebra amb les seves companyes el primer gol contra l'Estartit.

Sant Adrià del BesósEls dos derbis catalans s'han resolt a favor dels dos favorits, el Barça i l'Espanyol, que situa a blaugranes i blanc-i-blaves a la zona alta de la classificació després de dues jornades de lliga. La Primera Divisió femenina s'aturarà ara una setmana pel compromís que la selecció absoluta té contra Turquia dissabte, en partit classificatori per l'Europeu 2013, i es reprendrà el proper cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

Sant Gabriel 0-1 Barça

Prop de 350 persones han presenciat al Municipal Ruiz Casado un partit molt igualat i emocionant. Les locals, intenses en tasques defensives i lluitadores en atac, han plantat cara al Barça però en cap moment li han pogut treure la pilota. Les blaugranes, còmodes amb la possessió però sense profunditat, han anat augmentant el seu domini per apropar-se a l'àrea rival. La portera Marina ha salvat el primer gol visitant amb una bona aturada, però en la continuació de la jugada, Corredera ha fet una centrada passada que Olga, que havia fallat l'un contra un segons abans, ha rematat amb l'interior del peu al segon pal. Era el minut 18 i el 0-1 donava molta tranquil·litat a les de Xavi Llorens.

Oberta la llauna, el Barça ha jugat més còmode, adormint el partit amb la pilota. Cap dels dos equips ha gaudit d'ocasions gaire clares per ampliar el marcador. El Sant Gabriel no ha aconseguit trenar dues bones passades en les seves sortides al contraatac, però tampoc el Barça trobava la manera de transformar el seu domini en perill. En la segona meitat, el partit ha mantingut el guió, amb un Sant Gabriel que s'ha anat desfent de mica en mica tot i alguna aproximació de Baudet, i un Barça imprecís en els últims metres. Ni Sonia, ni Miriam ni Montse Tomé han encertat en les bones arribades que han tingut des de segona línia i el partit ha arribat als minuts finals amb un resultat ajustat que ha fet somiar les locals amb un empat que ni tan sols han fregat. Amb aquest triomf, el Barça se situa en la quarta posició amb sis punts. El Sant Gabriel cau a la novena posició.

Espanyol 5-0 L'Estartit

Les noies de Luis Carrión han sortit decidides en el seu debut a casa i, ben aviat, Maripaz ha fet el primer gol del matí amb un gran xut, imparable per a Esther. Molt llesta, la davantera gallega ha fet aviat el segon per a l'Espanyol després d'aprofitar un malentès defensiu de les gironines, que l'han deixat sola amb la pilota a porteria buida. El 2-0 ha permès les periquites marxar molt còmodes als vestidors.

A la represa, Willy s'ha encarregat d'arrodonir la victòria i no donar opcions a creure en la remuntada a l'Estartit. L'andalusa s'ha inventat dues rematades espectaculars que han servit per fer el 3-0 i el 4-0 gairebé de forma consecutiva. Les periquites no s'han relaxat i han mantingut la intensitat en el seu joc, dominant la possessió i tancant l'Estartit al seu camp. En una bona combinació entre Willy i Monforte, la castellonenca ha fet una centrada que Sara ha rematat per fer el 5-0 definitiu. El triomf situa l'Espanyol en la sisena posició, mentre que l'Estartit, poc rodat encara, cau a la penúltima posició.

La resta de resultats de la jornada són:

Collerense 1-0 Màlaga

Rayo Vallecano 10-1 El Olivo

Reial Societat 2-1 Atlètic de Madrid

Reocín 1-1 Llanos Olivenza

Athletic 2-1 València

Llevant 1-0 Lagunak

Huelva 2-0 Prainsa Saragossa

stats