SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 29/03/2014

El Girona i l'Alcorcón viuen un duel dramàtic a la part baixa

A Girona admeten que no guanyar (17 hores, Esport3) seria tancar totes les opcions de seguir en la categoria

Efe
2 min
El davanter del Girona, Alfredo Ortuño, celebra un gol / GIRONA FC

GironaEl Girona i l'Alcorcón s'enfronten aquest diumenge (17 hores, Esport3) a l'estadi de Montilivi, en una situació radicalment diferent de la que els dos equips van viure la temporada passada, ja que tots dos conviuen ara amb el drama del descens.

Catalans i madrilenys es van enfrontar fa uns mesos en la primera eliminatòria d'ascens a Primera Divisió, mentre que ara ho faran situats en els llocs de descens i a la recerca de tres punts més que importants en la lluita per la salvació. A Girona ja admeten que no guanyar seria tancar totes les opcions de seguir en la categoria.

L'equip gironí arriba a la cita després de cinc derrotes seguides i havent sumat un sol triomf en les últimes divuit jornades. A més, ho farà amb les baixes de Felipe i David García, el dubte fins a última hora del davanter Alfredo Ortuño i la més que dubtosa participació de Chando i Tato, tots dos amb problemes físics.

"Amb el que ens estem jugant no podem estar amb gent que no estigui al cent per cent", explica el tècnic, Pablo Machín, que aclareix que els jugadors amb molèsties "poden jugar una estona, però no estan per als noranta minuts".

Un fet que condiciona molt l'alineació, bàsicament ofensiva, sobretot si al final Ortuño no es recupera del cop rebut la setmana passada a Gijón. Qui si podria debutar amb la samarreta del Girona és Bruno Herrero. El tècnic del conjunt gironí sap que el seu equip, cuer de la classificació, es juga la vida aquest diumenge i també contra l'Hèrcules i Mirandés les dues pròximes jornades: "Som realistes i des del primer moment vaig dir que no volia fer càbales, però és veritat que ara tenim aquests tres partits contra rivals directes, encara que jo només vull pensar en l'Alcorcón".

Machín creu que amb Bordalás, l'Alcorcón "ha tornat a ser l'equip de la temporada anterior, un conjunt unit, amb joc per les bandes, centres a l'àrea i que insisteix" i reconeix que el seu equip "necessita més la victòria" que el seu rival.

L'equip, després de l'empat de la passada jornada davant del Jaén (0-0) que allarga la ratxa sense guanyar a casa a onze partits, des del 28 de setembre, segueix en llocs de descens i, el que és pitjor, dóna la sensació de poca capacitat de reacció, cosa que, segons van passant les jornades, comença a convertir l'equip madrileny en un ferm candidat per baixar.

Si bé el joc de l'equip no és dolent i la solidesa defensiva és de les millors de la categoria, amb 27 gols encaixats, només per darrere d'Eibar, Deportivo i Numància, el veritable llast de l'Alcorcón és la seva nul·la capacitat per fer gols, ja que només n'ha marcat 28 en 31 partits i en 14 ha estat incapaç de perforar la meta rival.

stats