Futbol - Lliga Iberdrola
Esports Futbol 13/05/2018

Golejada de l'Atlètic femení per ser campió a Saragossa

El Barça resol amb victòria el seu partit amb el Llevant, però no li serveix per canviar el desenllaç

L'Atlètic celebra amb l'afició un dels seus gols contra el Saragossa

BarcelonaLa decisiva última jornada de la Lliga Iberdrola ha tingut ben poca emoció perquè, ja al minut 3, el primer dels marcadors que s'havia de moure per aclarir el desenllaç ha confirmat el que es donava per fet fins i tot abans de jugar: que l'Atlètic de Madrid no estava disposat a deixar escapar l'oportunitat de revalidar el títol de campió. Un gol de Ludmila da Silva ha encarrilat el triomf matalasser a Saragossa. Un triomf que, minuts més tard, han certificat entre Amanda Sampedro, Sonia Bermúdez i Ángela Sosa, per convertir el segon temps en un ajornament de la celebració de campiones. És la segona Lliga consecutiva per a l'equip madrileny, que va obrir la dinàmica d'èxits amb una Copa de la Reina el 2016 que l'ha catapultat.

En terres valencianes, el marcador contundent de l'Atlètic no ha impedit que el Barça se centrés a fer la feina contra el Llevant. Patri Guijarro, amb un xut creuat, ha obert el marcador per a les blaugranes per encarrilar una victòria que, més entrat el primer temps, Lieke Martens ha consolidat amb el 0-2.

Al descans, els resultats ja pràcticament anunciaven qui celebraria el títol, però tant l'Atlètic com el Barça han ampliat les victòries per tancar el curs amb encara més contundència: Saragossa 1-6 Atlètic, i Llevant 0-5 Barça. Dos marcadors que decanten el títol cap a Madrid i tornen a deixar el Barça sense Lliga a les vitrines, per tercer any consecutiu.

Alexia Putellas, intentant una xilena contra el Llevant

Els últims dos bitllets per a la Copa de la Reina

A banda de resoldre el títol, la Lliga Iberdrola havia d'acabar de repartir les últimes places de la Copa de la Reina, i s'han acabat resolent en favor de la Reial Societat i el Llevant. Les 'txuri-urdin', en un dia històric a Anoeta, han perdut contra l'Athletic Club (1-4) però entren a la Copa com a setenes gràcies a la derrota del Madrid CFF en el derbi contra el Rayo Vallecano (3-2). Aquest mateix marcador ha fet possible que les valencianes, malgrat l'ensopegada contra el Barça, també retinguessin la plaça de Copa.

A la mateixa hora, l'Espanyol jugava contra el Tenerife Granadilla. Ha perdut per 0-2.