Hem vist ja el pitjor partit del campionat?: l'Eurocopa en tres tocs (dia 8)

Àlex Gozalbo
Celebració de Suècia

1. Hem vist ja el pitjor partit del campionat?

Els campionats de seleccions acostumen a tenir moments de gran intensitat, però també duels soporífers. La concentració de partits provoca una irregularitat competitiva que no sempre és ben entesa pels aficionats. La primera part de l’enfrontament entre Suècia i Eslovàquia es va convertir ahir en candidata a un dels pitjors moments del campionat. Sense oportunitats de gol i amb moltes precaucions defensives, els dos equips van anar deixant passar els minuts i van provocar la desesperació dels espectadors. La situació es va animar en la segona meitat. Forsberg va marca l’únic gol de la tarda amb un penal a 13 minuts del xiulet final, una acció que li va servir a Suècia per sumar ja quatre punts a l’Eurocopa (1-0).

2. Les matemàtiques de la subcampiona del món

Croàcia no va poder passar de l’empat contra la República Txeca (1-1) en la segona jornada del grup D de l’Eurocopa 2020. El primer punt de l’equip croat és insuficient i l’obliga a fer càlculs per seguir somiant amb la classificació. La subcampiona del món està contra les cordes en el torneig continental, tot i que ahir va reaccionar a la segona part a Hampden Park. Un gol d’Ivan Perisic a l’inici de la segona meitat va evitar la prematura eliminació d’una selecció de la qual s’esperava un millor rendiment. Nikola Vlasic i Bruno Petkovic van desaprofitar bones ocasions.

3. Dos rivals units contra el racisme

Les més de 20.000 persones reunides a Wembley van ovacionar sonorament el gest de doblegar el genoll contra el racisme que van fer els jugadors anglesos i escocesos. Els 22 jugadors, al costat de l’àrbitre espanyol Mateu Lahoz, van posar el genoll a terra abans del xiulet inicial del partit, com a gest a favor de la igualtat i en contra del racisme. Aquesta iniciativa, habitual en el futbol anglès, ha sigut repetida per Anglaterra en els seus dos primers partits, mentre que la d’ahir va ser la primera vegada que ho feia Escòcia. El partit va acabar amb empat (0-0).