Barça
Esports Futbol 08/09/2011

Un Oliver i Benji en femení

Homare Sawa, màxima golejadora i capitana de la selecció del Japó que va ser campiona del món aquest estiu a Alemanya, ha inspirat el creador de la sèrie Campeones, que li ha dedicat un còmic manga

Natalia Arroyo
1 min
La japonesa Sawa protagonitza un còmic manga.

BarcelonaL'autor d'Oliver i Benji, Yoichi Takahashi, ha creat un còmic manga basat en la vida de Homare Sawa, capitana de la selecció japonesa campiona del món a Alemanya 2011. Soccer ShōjoKaede (La futbolista Kaede) s'ha publicat en format de novel·la gràfica i ha avançat la seva publicació, prevista per abans dels Jocs Olímpics de Londres, després que el Japó guanyés el Mundial.

La protagonista, de nom Kaede, està inspirada en Sawa, de 32 anys, i la novel·la segueix la seva vida des de l'etapa escolar, quan la futbolista ja somiava ser campiona del món. Aya Miyama i Yuki Nagasato, dues components més del combinat japonès, també han servit d'exemple per crear altres personatges de la història.

Takahashi s'ha entrevistat en diverses ocasions amb la futbolista per conèixer la seva trajectòria i, abans de la final contra els Estats Units, va regalar a Sawa una bandera del Japó amb uns dibuixos de Tsubasa i Kaede. La campiona la va passejar per l'estadi de Frankfurt després de derrotar les nord-americanes als penals.

L'autor ha reconegut que no va seguir el Mundial fins que el Japó va derrotar Alemanya als quarts de final: "Honestament, no m'esperava que arribessin tan lluny", ha confessat, alhora que ha desitjat que Sawa "serveixi de motivació per a totes les noies que juguen a futbol". Si el còmic té èxit, no es descarta que s'allargui la història amb un segon exemplar.

stats