FUTBOL
Esports Futbol 15/11/2019

La justícia declina mesures cautelars i manté el veto de la Federació al partit de Miami

La Lliga no podrà disputar el Vila-real - Atlètic de Madrid del 6 de desembre a la ciutat nord-americana

M.m.
2 min
Javier Tebas durant una reunió al Consell Superior d'Esports

BarcelonaEl jutjat mercantil número 12 de Madrid ha decidit no prendre mesures cautelars en el conflicte entre la Lliga i la Federació Espanyola referent al partit de Miami. Per tant, es manté el veto de la Federació i el duel entre el Vila-real i l'Atlètic de Madrid del 6 de desembre no es podrà disputar als Estats Units.

La decisió del jutge Moisés Guillamón arriba l'endemà de celebrar la vista entre les dues parts, i considera que no s'ha de prendre mesures cautelars perquè la RFEF havia justificat "degudament" els motius per oposar-s'hi.

D'aquesta manera, Javier Tebas, el president de la Lliga, s'endú un nou revés després del que ja va emportar-se la temporada passada quan la RFEF també va prohibir que es jugués a Miami un duel entre el Barça i el Girona.

Ara bé, el cas no acaba aquí, ja que està previst un judici per al febrer del 2020. Aleshores ja s'haurà disputat el partit a l'Estadi de la Ceràmica. Però és que l'organisme que presideix Tebas –segons ha assegurat en un comunicat– busca que els tribunals li donin la raó i autoritzin la patronal a jugar partits de Lliga fora del territori espanyol. Una decisió que no seria aplicable per a aquest any però sí per a temporades futures.

El conflicte amb la Supercopa

El conflicte arriba en un moment en què la Federació ha anunciat que la Supercopa d'Espanya, que aquest any estrena format, es jugarà a l'Aràbia Saudita. Des de la Lliga reclamen que si aquesta competició pot sortir del país, un partit del seu campionat també; però per ara s'imposa la tesi de la RFEF que avala que només poden disputar-se més enllà de la frontera les finals, mentre que a la Lliga s'han de respectar els calendaris i jugar un duel a casa de cadascun dels rivals per mantenir la igualtat d'oportunitats i no desvirtuar la competició.

stats