L'Espanyol, amb pas ferm cap a Primera (0-3)

Una nova golejada davant l'Albacete permet als blanc-i-blaus treure set punts al tercer

Germán Aranda Millán
De Tomás i Puado, en la celebració del primer gol de l'Espanyol

Amb menys alegria i menys arribades, però amb la mateixa contundència i encara més efectivitat que en els últims partits, i amb prou fermesa per no patir gens, l'Espanyol ha fet aquest diumenge un pas molt important per tornar a Primera. La seva victòria davant l'Albacete (0-3) obre una escletxa de set punts respecte al tercer classificat, l'Almeria, i dona prou marge de punxades als blanc-i-blaus, que no han perdut cap partit aquesta temporada. En els últims quatre enfrontaments, els de Vicente Moreno han marcat 14 gols i només n'han rebut un.

Queden, però, moltes jornades, nou, i els blanc-i-blaus no podran afluixar gaire. Potser per això aquest diumenge, davant el cuer de la competició, l'equip ha transmès la sensació d'estar convençut que guanyaria des del primer minut sense haver de deixar-ho tot sobre el camp. Després d'haver jugat tres partits en deu dies, ja li anava bé dosificar esforços a un equip que, a més, pel camí ha hagut d'anar redissenyant-se amb solvència per la intermitència de baixes.

Després d'un inici de partit ideal per fer una becaina després d'un dinar llarg de Pasqua, RDT ha trencat l'empat inicial al minut 35, aprofitant un rebuig del porter rival, Tomeu Nadal, que segons abans havia fet caure Embarba amb les mans dins l'àrea. Malgrat alguna arribada tímida d'Álvaro per part dels locals minuts després, s'ha arribat a la mitja part amb el mateix resultat i amb sensació de domini avorridot per part de l'Espanyol.

Tampoc ha canviat gaire el panorama en la segona meitat, però de vegades l'absència d'errades de pes és la millor carta de presentació per a un líder. L'Espanyol tocava i tocava, de vegades amb certa imprecisió als últims metres, però sense que en cap moment l'Albacete donés cap mena de sensació de generar perill. I amb aquest ritme de xino-xano típic de les processons que aquest any no es celebren, ha arribat un segon gol propi de qui té al davant un rival que no es creu les seves opcions. Els defenses de l'Albacete han badat molt en el penal amb què Calero ha posat el 0-2 quan l'equip només havia arribat quatre vegades a la porteria rival.

Aquesta victòria sense cremar-se gaire però, això sí, amb l'equip pressionant i defensant fins a l'últim minut, és una mostra d'ofici i d'autoritat del líder i equip més golejador de la Smartbank, que ja porta 53 gols. Mentrestant, De Tomás, que encara ha fet un altre gol en els minuts finals, i que ja ha arribat als 20 aquesta temporada, ha dissipat el debat que es va generar a l'entorn blanc-i-blau quan amb la seva absència l'equip va encadenar dues golejades i va desplegar un arsenal de recursos ofensius difícil d'aturar.

On no hi ha debat és a l'eix del centre del camp, sobretot amb un Darder que aquest diumenge ha tornat a governar el partit, amb els seus llampecs d'acostar-se a l'àrea. La resta, els Puado, Embarba, Melamed o Pedrosa, que estaven rendint a un nivell altíssim prop de l'àrea, han quedat aquest diumenge en segon pla. La defensa, pràcticament impecable, no ha donat cap oportunitat a l'Albacete, tot i que els d'Alejandro Menéndez rarament passaven de mig camp. La pitjor notícia, tanmateix, pot arribar de la infermeria, ja que els crits de dolor d'Óscar Gil al caure amb l'espatlla sobre el terreny de joc fan témer una lesió de certa gravetat.