Esports Futbol 14/05/2021

L'Espanyol i el tràmit "contranatura" de ser campió

Els blanc-i-blaus, ja a Primera, es posen el repte de guanyar la Smartbank i s'enfronten al Cartagena, que lluita per no baixar a Segona B

Germán Aranda Millán
2 min
Jugadors de l'Espanyol celebren l'ascens davant l'afició, la passada setmana al RCDE Stadium

Normalment, a l'esport acabar una competició segon és quedar-se a les portes de la glòria, que només s'assoleix com a campió. A la Lliga Smartbank, abans coneguda com a Segona, és ben diferent: la celebració grossa és la de garantir el segon lloc que et dona l'accés a Primera, i la mostra la va donar l'Espanyol la setmana passada, quan després d'empatar contra el Saragossa va alliberar les llàgrimes i els salts d'alegria de l'ascens matemàtic. Ara els blanc-i-blaus volen ser campions (van líders amb sis punts sobre el Mallorca), però a Segona és un objectiu secundari, un tràmit estrany, "contranatura", ha reconegut aquest dijous el tècnic Vicente Moreno, en la prèvia del partit davant el Cartagena (21h, #Vamos) al RCDE Stadium de Cornellà.

"Sí, sí que noto que els jugadors volen guanyar la Lliga, però a part de voler-ho cal fer un esforç per aconseguir-ho, perquè venim d'assolir un objectiu i haurem de lluitar contranatura", ha dit Moreno, que després ha recordat que els rivals es juguen bastant més que ells. És el cas del Cartagena, que encara no s'ha garantit la permanència i està només un punt per sobre dels llocs de descens a Segona B. L'Espanyol, de fet, guanyant podria fer un favor al Sabadell, que és antepenúltim dos punts per sota dels cartaginesos. Malgrat la seva precària situació a la Lliga, el Cartagena compta a les seves files amb jugadors experimentats a Primera, com el seu màxim golejador, un Rubén Castro que als seus 39 anys ha fet 16 gols aquesta temporada i ha igualat Quini, amb 213 en la seva carrera, com a segon màxim realitzador de les competicions professionals (Primera i Segona), només per darrere d'un Messi a qui de ben segur no caçarà.

Una altra cosa atípica del partit, en relació a altres anys, és que els jugadors no podran celebrar amb la seva afició l'ascens malgrat tornar demà a l'estadi. Per arribar a l'ascens, ha assenyalat Moreno, una de les claus ha sigut "centrar-se en el present i en el dia a dia" i oblidar el descens; "ja no hi havia res a fer amb això".

stats