Esports Futbol 23/05/2021

L'Espanyol i el Mallorca es jugaran el títol de Lliga a l'última jornada

La victòria in extremis de l'equip balear contra el Saragossa fa insuficient l'empat dels blanc-i-blaus amb el Tenerife

Germán Aranda Millán
2 min
RDT arma la cama abans del gol de l'empat

Durant 66 minuts, entre el 23 del primer gol del Saragossa i el 89 del segon del Mallorca, l'Espanyol ha assaborit el títol de campió de la Lliga Smartbank. Però el gol in extremis de Lago Junior a l'últim sospir a Son Moix ha introduït un gir de guió imprevist i ha ajornat (o potser ha començat a trencar) el títol de campió que semblaven tenir lligat els de Vicente Moreno. El trofeu haurà de sortir de Cornellà i posarà rumb a Alcorcón o Ponferrada, on es jugaran respectivament el títol els blanc-i-blaus i els vermellencs. L'Espanyol va dominar un partit que semblava fàcil perquè el Tenerife s'hi jugava poc, però aquesta calma de qui no té res a guanyar ni a perdre va permetre als visitants defensar en camp propi sense cap mena d'angoixa.

El gol matiner del Tenerife, al minut 5, amb un gran xut des de la frontal i ben escorat del lateral Pomares, va permetre als canaris, als quals poc els importa quedar desens o quinzens (la posició en la qual es mouen), de tancar-se a l'àrea, que és el que millor se li dona a un dels equips menys golejats de la categoria. En aquest context, els blanc-i-blaus van poder apoderar-se de la pilota i fer-la ballar d'un cantó a l'altre amb el govern de Darder, sempre en camp contrari, però superar l'última línia era més complicat que avançar amb bicicleta entre els arbres d'un bosc frondós. Així, no va ser fins a la segona part que els de Vicente Moreno van trobar la porteria de Serantes, porter rival, mitjançant una rematada de cap de Dimata que va topar amb el travesser. Al 57, Melamed ho va intentar amb un xut enverinat des de fora de l'àrea amb un bot en fals, però va sortir desviat.

Mentre els blanc-i-blaus buscaven la porteria, amb una mica més d'agressivitat a la segona meitat gràcies a l'entrada dels joves Puado i Melamed, el Mallorca perdia amb el Saragossa des de feia minuts. Una derrota a casa sense públic servia, en aquells moments, per ser virtualment campions de la manera més estranya possible. Potser faltava algun ingredient una mica més picant per celebrar el títol i res millor que una castanya des de fora de l'àrea de RDT, que reapareixia minuts abans després de tres setmanes de baixa per covid. Amb l'empat i la derrota del Mallorca, els blanc-i-blaus es garantien el títol de Segona i el davanter quedava molt a prop del Pitxitxi. Però no comptaven amb la remuntada dels de Luis García Plaza al tram final del partit. L'última jornada, almenys, tindrà més pebre i sal.

stats