Lliga de Campions
Esports Futbol 08/12/2011

La golejada "atípica" del Lió (1-7) contra el Dinamo de Zagreb serà investigada per l'autoritat francesa

L'Autoritat francesa de Regulació de Jocs en Línia (ARJL) procedirà a la "verificació" sobre el resultat "atípic" que va donar la classificació a vuitens a l'Olympique de Lió contra el Dinamo de Zagreb (1-7)

Ara
2 min
Els jugadors del Lió, eufòrics amb la seva classificació 'in extremis'.

BarcelonaL'Olympique de Lió necessitava una carambola gairebé impossible per classificar-se a la següent ronda de la Lliga de Campions, però va acabar sent possible. Els francesos havien de golejar el Dinamo de Zagreb, ja eliminat, i esperar que l'Ajax perdés a casa contra el Reial Madrid. I totes dues coses van acabar passant, amb la victòria del Lió 1-7 al camp del Dinamo i la derrota 0-3 de l'Ajax contra el Reial Madrid, la qual cosa ha aixecat les sospites del principal afectat, l'Ajax.

De Boer, irònic

De fet, el tècnic dels holandesos, Frank de Boer, va qualificar els gols del Lió com a "molt i molt fàcils" i no creu que el fet que el Dinamo tingués un home menys per una expulsió al minut 28 sigui prou argument per justificar la golejada que ha deixat fora el seu equip. "És un escenari que no imaginàvem ni en els pitjors somnis", va dir, en referència al fet de conformar-se ara amb jugar l'Europa League.

El tècnic del Dinamo, destituït

A Zagreb, la reacció de la directiva del Dinamo ha sigut destituir el tècnic Krunoslav Jurcic, que va culpar els seus jugadors de la desfeta contra l'Olympique. "Vam jugar sense un defensa i quan equip es veu en una posició subordinada al terreny de joc, és molt difícil respondre amb qualitat". La directiva, però, creu que el fluix paper de l'equip dóna molt mala imatge al club i ha decidit que Jurcic no segueixi al seu càrrec.

La justícia francesa investigarà el partit

Tot plegat ha convidat l'Autoritat francesa de Regulació de Jocs en Línia (ARJL) a revisar el partit "amb els procediments clàssics i sistemàtics que es fan amb tota activitat atípica" i assegurar-se que no hi va haver cap mena de pacte entre tots dos clubs. L'ARJL va negar que es tracti d'una "investigació excepcional" i assegura que arribarà a una conclusió en els propers dies. El club francès ha acceptat amb naturalitat que l'ARJL entri en joc i investigui alguna possible irregularitat per forçar el resultat.

La UEFA no s'ha posicionat públicament en relació a aquesta última jornada en el grup D.

stats