Espanyol-Barça
Esports Futbol 15/12/2010

Iván De la Peña i Carles Puyol en la presentació del llibre de Laureano Ruíz

Laureano Ruíz és un il·lustre entrenador de futbol base de Santander que va iniciar la línia de treball actual a La Masia del Barça, i va tenir a les seves ordres al futbolista de l'Espanyol Iván De la Peña, entre d'altres jugadors

Natalia Arroyo
2 min
De la Peña, Puyol i Luis Enrique amb Laureano Ruíz.

BarcelonaAquest vespre ha tingut lloc a l'Illa Diagonal l'acte de presentació del llibre "Futbol professional i el meu model de joc" escrit per Laureano Ruíz. El veterà tècnic càntabre va estar acompanyat de molts amics, entrenadors, periodistes, membres de l'actual direcció tècnica de la Federació Catalana de Futbol encapçalada pel Joan Vilà, i dels jugadors Iván De la Peña i Carles Puyol, autors del pròleg del llibre, i el tècnic del filial Luis Enrique.

Entre la presentació del llibre, no va faltar temps per parlar del derbi de dissabte quan De la Peña i Puyol van agafar el micròfon. El periquito, després d'elogiar l'excel·lent tasca de Laureano en la formació de joves talents –a ell el va descobrir el propi Ruíz– va deixar clar que la bona ratxa de l'equip a casa els dóna confiança per rebre al Barça. "És evident que no podem competir amb ells la lliga, però a un partit pot passar qualsevol cosa".

Per la seva part, el defensa blaugrana ha mantingut el discurs de Guardiola i ha deixat clar que "és un derbi molt igualat", tot i que els agafa "en un molt bon moment". "És el partit més complicat de tota la temporada", ha dit.

Laureano ha agraït la presència als dos futbolistes i els ha enviat un missatge: "A l'Iván només puc dir-li que és una llàstima no haver-lo entrenat més. L'hagués convertit en un golejador, i no només un passador del talent que és ell". I, dirigint-se a ell, li ha retret: "Ets massa generós i per això t'has convertit en un home d'assistències. Recupera't aviat i juga fins els 40 anys".

I a Puyol: "Jo sempre he dit que Iniesta és la màgia, Xavi el futbol i Messi el millor. Però sovint la gent s'oblida de Puyol, i ell és el misteri. Allò que ningú veu, ni reconeix. És l'home que desfà totes les accions del contrari".

Laureano Ruíz va arribar al Barça l'any 1972, amb unes idees innovadores sobre el futbol base, visionàries en aquella època. Va instaurar els rondos, conceptes tant actuals com la cobertura, la paret, el joc a l'espai i al peu, la pressió. D'ell sorgeix una nova manera de fer que arriba fins avui dia i que és clau en el Barça actual. L'any 1976 va entrenar durant mig any al primer equip, tenint a les ordres a Johan Cruyff, ocupant la banqueta després de la destitució de Hennes Weisweller. Amb l'arribada de Núñez a la presidència, va marxar per estar en desacord amb les seves idees. Quan van voler fer-lo tornar, ell ja no va voler. Però les seves idees, van quedar vives a La Masia, fent-la ser el que és avui.

stats