FUTBOL
Esports Futbol 26/01/2013

Un gol en pròpia porta en el 90 premia el Llevant i castiga el Valladolid (2-1)

Baraja ha obert el marcador i abans del descans, Barkero ha empatat. En l'últim minut, Rukavina, en pròpia porta, ha fet el 2-1 final

ValènciaUn gol de Rukavina en pròpia porta en el minut 90 de joc ha resolt amb victòria local un partit de forces molt equilibrades, en què el Llevant ha obtingut un premi per al que no ha fet mèrits i el Valladolid un càstig que no ha fet justícia a la seva proposta futbolística.

Ha estat un partit molt equilibrat entre dos equips que saben què volen i que s'ha resolt quan l'equip local només pensava a mantenir l'empat, ja que encara que tenia onze jugadors al camp, Diop estava lesionat i, com que havia fet els tres canvis, ja no podia ser substituït.

Només una acció aïllada podia decantar el partit. I al final, la moneda ha caigut de la cara dels llevantinistes, que s'han especialitzat aquest any en remuntades davant el seu públic.

El gol de Baraja al començament del partit ha obligat el Llevant a portar la iniciativa, cosa que ha aconseguit amb certa facilitat, encara que sense arribar amb autoritat a la porteria de Dani. Això obligava el Llevant a provar sort amb centres llunyans i a intentar-ho a pilota parada, encara que amb poc èxit, davant un rival que treia bé la pilota i demostrava criteri futbolístic, però que no ha tornat a acostar-se abans del descans a la porteria de Munúa.

El partit era intens, però poc emocionant i encara que el Llevant dominava més que l'equip rival, els seus atacants no estaven fins. Aquesta situació s'ha mantingut fins que a deu minuts del descans l'equip local ha incrementat el seu domini.

Llavors, una falta llançada per Bakero, la segona que xutava, ha posat l'empat a un en l'últim minut del primer temps, resultat que reflectia el que havia passat fins llavors.

En la segona part, el Llevant tractava de ser més vertical que el seu rival, un Valladolid que elaborava molt les jugades i que sempre pretenia treure la pilota jugada. L'emoció ha durat fins al final, ja que tots dos equips, amb diferents armes, han demostrat que l'empat no els servia i han tractat de buscar la victòria encara que sense arriscar de manera descarada.

Lesionat Diop a cinc minuts del final i amb tots els canvis realitzats, al Llevant només li restava defensar l'empat, però s'ha trobat amb la victòria gràcies a un gol del Valladolid en pròpia porta quan es complia el minut 90.

Fitxa tècnica:

LLEVANT 2

VALLADOLID 1

Llevant: Munúa, Lell, Ballesteros (Héctor Rodas, m.32), David Navarro, Juanfran, Iborra, Diop, El Zhar, Barkero (Juanlu, 78), Rubén (Valdo, m.68) i Martins.

Valladolid: Dani, Rukavina, Marc Valiente, Sereno, Peña, Baraja (Sastre, m.75), Álvaro Rubio, Larsson, Óscar (Neira, m.88), Omar (Bueno, m.64) i Javi Guerra.

Gols: 0-1, m.8: Baraja. 1-1, m.44: Barkero. 2-1, m.90: Rukavina en pròpia porta.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (comitè català). Va amonestar pel Llevant a Martins, Iborra i Juanfran i pel Valladolid a Marc Valiente.

Incidències: partit corresponent a la 21a jornada de Primera Divisió disputat a l'estadi Ciutat de València davant uns 14.100 espectadors.