Barça - Lliga de Campions
Esports Futbol 16/03/2011

El Madrid i el Chelsea completen el difícil bombo de quarts de final de la Lliga de Campions

Aquest divendres se sabran els emparellaments de quarts de final de la Lliga de Campions i el Barça espera rival. El més assequible és el Schalke 04 alemany

Natalia Arroyo
2 min
La Copa d'Europa, exhibida a Tailàndia.

BarcelonaLa Champions enfila ja les fases decisives. Els vuitens ja ho començaven a ser, però cada vegada va més de debò. Els vuit equips més en forma d'Europa, cara a cara. A banda del Barça i el Reial Madrid, s'han classificat tres equips anglesos, Chelsea, Manchester United i Tottenham, un d'italià, l'Inter de Milà, un ucranià, el Xakthar Donetsk i un alemany, el Schalke 04.

A aquestes alçades de competició tots els rivals poden ser perillosos, però entre totes les opcions sembla que la del Schalke 04 és la més assequible i la que menys espanta, tot i que va eliminar el València amb relativa sobrietat. Els espanyols Raúl i Jurado són els homes de més toc dels alemanys, on també destaca Huntelaar com a davanter centre i el porter internacional Neuer. Tot i així, l'equip d'ara poc pot tenir a veure amb el d'abril, ja que s'ha destituït al tècnic, Magath.

Dels anglesos, potser el Tottenham, amb menys nom, sigui el menys agressiu, tot i que és un bloc molt compacte. Gareth Bale és un autèntic estilet des de la banda esquerra i Peter Crouch, una incòmoda referència en punta.

El Chelsea i el Manchester United, tot i no passar pel seu millor moment de forma, conserven l'essència de futbol ràpid i intens. Els blues han superat amb comoditat el Copenhagen, mentre que els red van guanyar, no sense problemes, a l'Olympique de Marsella. Drogba, Lampard o Anelka són sempre una amenaça, com també ho són Rooney, Nani o Chicharito Hernández.

L'Inter de Milà és l'únic representant italià que segueix viu en la màxima competició europea, després que el Milan caigués eliminat pel Tottenham i la Roma, pel Xahtkar Donetsk. Els italians, mica en mica, estan recuperant les sensacions de solidesa de la temporada passada i tenen en els gols de Samuel Eto'o i l'habilitat entre línies d'Sneijder, les seves principals armes.

La penúltima opció és el Xakhtar Donetsk. Aparentment, una altra de les cireretes del sorteig, tot i que no és un equip que agradi entre la plantilla blaugrana. Guardiola el voldria evitar, per estalviar-se el desplaçament i per no haver d'enfrontar-se a un rival incòmode, agressiu, hàbil en les transicions, espès en defensa i amb jugadors brasilers de molt talent en atac com Douglas Costa, Eduardo o Luiz Adriano.

L'altre possible rival, el ja conegut Reial Madrid de Mourinho, que ha derrotat l'Olympique de Lió i ha assolit els quarts de final després de no fer-ho en les darreres sis temporades.

stats