Futbol

El Madrid no necessita jugar bé per guanyar a la Champions

Els blancs derroten el Xakhtar i encarrilen la classificació, el dia que l'Atlètic s'enfonsa a Liverpool i que el City i el PSG deixen sentenciat el seu grup

Benzema, celebrant un dels gols contra el Xakhtar

El Reial Madrid va fer un pas endavant molt important per superar la fase de grups de la Champions després de guanyar el Xakhtar al Bernabéu (2-1). No va ser un partit brillant. Més aviat, el contrari, però va servir perquè els blancs sumessin la tercera victòria i liderin amb comoditat la classificació del grup D. A l'altre partit, l'Inter va assaltar el camp del Sheriff (1-3) i va escalar fins al segon lloc. Si bé el Madrid encara no està matemàticament classificat, tot sembla indicar que acabarà sent primer i que Inter i Sheriff es disputaran el segon lloc.

Al Bernabéu, el Madrid va jugar a mig gas contra un Xakhtar que va plantar cara. Res a veure amb l'equip ensopit i sotmès de la jornada anterior. Els blancs es van avançar amb un gol matiner de Benzema. Fernando empatava abans del descans. I a la represa, novament Benzema, feia el gol de la victòria. Encara que el davanter francès va ser el golejador, els elogis van ser per a Vinicius, el futbolista més actiu d'un Madrid que, sense brillar, sempre acaba fent la feina.

Va ser un dia de somriures i llàgrimes a la capital espanyola, perquè l'Atlètic de Madrid es va enfonsar a Liverpool (2-0). Un resultat que complica, i molt, la classificació als de Simenone, que passen a ser momentàniament tercers de grup. El duel a Anfield va ser polèmic, perquè Felipe va veure la vermella a la primera meitat. Aleshores, però, els red ja guanyaven per 2-0 amb els gols de Jota i Mané. A la segona part, l'àrbitre va anul·lar un gol a Suárez per fora de joc previ a l'inici de la jugada. Ara els matalassers es jugaran les garrofes en els dos últims partits. El primer contra el Milan i l'últim, a Porto. Italians i portuguesos van empatar en el duel d'aquest dimecres (1-1).

D'altra banda, el Manchester City va deixar encarrilada la classificació del grup A, un dels més difícils d'aquesta Champions. L'equip de Pep Guaridola, però, havia d'esperar a la segona part per poder golejar el Bruges (1-4). En canvi, el París Saint-Germain va enganxar-se els dits al camp del RB Leipzig, amb un penal xiulat pel VAR al minut 91 (2-2). De fet, el Leipzig hauria pogut guanyar de no haver desaprofitat un altre penal, a la primera meitat. Tot i així, la classificació del PSG no perilla, i es jugarà el primer lloc del grup a la propera jornada al camp del City.