FUTBOL
Esports Futbol 07/02/2013

La Lliga BBVA, a la cua d'Europa pel que fa a la inversió en fitxatges durant el mercat d'hivern

Aquest dijous s'ha presentat a Esade l'estudi 'Football Transfer Review mercat d'hivern 2013', realitzat per Prime Time Sport –companyia dirigida per Esteve Calzada–

Ara
2 min
Esteve Calzada ha presentat l'estudi 'Football Transfer Review mercat d'hivern 2013' / PRIME TIME SPORT

BarcelonaLa inversió total en fitxatges d'hivern a Europa ha augmentat un 11,8% respecte de la temporada passada, i arriba als 303 milions d'euros. Tot i això, aquest creixement de la inversió a l'hivern només camufla puntualment la tendència a la baixa del mercat de contractacions.

Segons l'estudi 'Football Transfer Review mercat d'hivern 2013', presentat aquest dijous a Esade i realitzat per Prime Time Sport –companyia dirigida per Esteve Calzada– aquest decreixement ha estat conseqüència en gran mesura pel baix nivell de despesa a la Lliga BBVA, que tot i augmentar un 89% la inversió, no ha aconseguit contrarestar la important caiguda de l'estiu. Així, la inversió total de la temporada 2012-2013 va baixar un 62%, fet que va situar per primera vegada la Lliga BBVA a la cua d'Europa en inversió en fitxatges.

Els equips de la Lliga BBVA han invertit només 12,3 milions d'euros en fitxatges d'hivern. Aquesta xifra, tot i ser superior a la de l'any anterior, és de les més baixes dels últims 14 anys, i situa per segon any consecutiu la Lliga BBVA a la cua de les grans lligues europees en inversió de fitxatges d'hivern. Tenint en compte també el mercat d'estiu, la inversió total en fitxatges de la temporada 2012-2013 va baixar un 62% fins als 140 milions d'euros, la més baixa dels últims cinc anys. Això, segons l'estudi, és conseqüència del descens de la inversió del Barça i del Reial Madrid (els blancs no haurien fitxat ningú si no s'hagués lesionat Casillas), a la no reinversió dels ingressos per vendes del Màlaga i del Sevilla, i a la dificultat d'augmentar els ingressos en la majoria d'equips i el control per part dels organismes (Consell Superior d'Esports i Lliga de Futbol Professional).

Segons l'estudi presentat aquest dijous, Jordi Alba (Barça) és el fitxatge més rendible de l'estiu, ja que ha jugat el 85% dels minuts que ha disputat l'equip blaugrana. Cinc fitxatges del 'Top 10' no han arribat a disputar ni la meitat dels minuts que han jugat els seus equips: Modric, Diego López, Kondogbia, Song i Canales (aquest últim per lesió).

stats