Publicitat
Publicitat

QATAR 2022

Les lligues europees volen que el Mundial de Qatar es jugui al maig

Volen evitar que s'interrompi el calendari previst per a la temporada 2021-22, una postura que coincideix amb l'Associació de Clubs Europeus

Els directius de les grans lligues europees (Espanya, Alemanya, Anglaterra i Itàlia, entre d'altres) s'han reunit aquest dimarts a la ciutat italiana de Milà i han acordar una posició conjunta perquè el Mundial de Qatar es disputi al maig de 2022. D'aquesta manera, les Lligues de Futbol Professionals Europees (EPFL) volen evitar que s'interrompi el calendari previst per a la temporada 2021-2022. Una postura que coincideix amb la de l'Associació de Clubs Europeus (ECA), segons explica la Lliga de Futbol Professional (LFP) a través d'un comunicat.

Així mateix, el col·lectiu de les lligues europees ha acordat notificar al sindicat mundial de futbolistes, FIFPro, i a la FIFA "la seva preocupació per l'obligació dels clubs d'alliberar jugadors per a la disputa de la pròxima Copa d'Àfrica, donat l'alt risc existent per l'epidèmia de Ebola.

"Un altre dels punts de debat s'ha centrat en la idoneïtat de trobar la millor fórmula per redactar la regulació de la propietat de tercers dels drets econòmics dels futbolistes. Els membres de l'EPFL creuen necessari que no s'infringeixin ni les lleis nacionals ni la normativa europea de competència relacionats amb aquest assumpte ", afegeix la LFP, representada a Milà pel seu president, Javier Tebas.

La reunió estava emmarcada en el Fòrum Europeu de l'Esport, organitzat a Milà per la Comissió Europea. Els membres de l'EPFL s'han entrevistat amb el nou comissari d'Educació, Cultura i Joventut, l'hongarès Tibor Navracsics, per presentar els resultats del seu programa de prevenció i educació en la lluita contra el frau en el futbol.

Les lligues europees han fet saber, també, la necessitat de defensar els drets de la propietat intel·lectual en els esdeveniments esportius, especialment les imatges dels partits davant l'auge de la pirateria audiovisual.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT