Copa del Rei
Esports Futbol 27/01/2011

Diferents versions d'una mateixa jugada

Tothom enten que, en directe, ha de ser difícil valorar una jugada ràpida i confosa com la del gol de Luis Fabiano que treu in extremis Albiol. Entra o no la pilota? Vídeo en mà, les opinions dels mitjans són partidistes

Natalia Arroyo
2 min
Luis Fabiano protesta la decisió de l'àrbitre assistent, Fermín Martínez.

BarcelonaAhir al Sánchez Pizjuán va tornar a obrir-se el debat sobre la necessitat, o no, d'incloure tecnologia al futbol per ajudar a resoldre aquelles accions polèmiques del joc que un àrbitre no és capaç de valorar en directe. El cert és que la jugada del gol fantasma de Luis Fabiano ofereix diferents imatges i en unes sembla clar que la pilota supera per complet la línia de gol, i en altres sembla que no. És gol? No ho és? Quan la treu Albiol sobre la línia, ha arribat a entrar?

Resulta tan difícil decidir-ho que els mitjans de comunicació tampoc es posen d'acord.

Al diari AS, es considera un encert la decisió de l'assistent d'Undiano Mallenco de no concedir el gol. "S'aprecia que la pilota no traspassa del tot la línia de gol" i reclama que faltaria una presa zenital que resolgui la qüestió. Per al Marca, tampoc és gol. "Undiano hauria hagut de donar per bo el gol si el cuir hagués traspassat del tot la línia de gol, la qual cosa no sembla que passi. El més coherent és no donar gol quan hi ha dubtes sobre la seva validesa. Davant el dubte, no és gol", escriuen.

Des de Sevilla, Estadio Deportivo obre en portada denunciant els errors de l'àrbitre i citen: "Fermí el del banderí felicita l'aniversari a Mourinho no donant per vàlid un gol legal de Luis Fabiano" i insinua que la RFEF ja té més a prop la final de Copa que volen entre Barça i Madrid. Al Diario de Sevilla tiren d'ironia per valorar l'acció d'aquesta manera: "El nou Rafa Guerrero no va donar per vàlid un gol de Luis Fabiano que de ben segur hauria estat comptabilitzat al revés" i es fan ressò de les declaracions de Gregorio Manzano per valorar que "és gol".

A Barcelona, la jugada s'ha llegit en la línia dels mitjans andalusos. L'Sport diu que va ser gol i descriu l'acció com un "greu error d'Undiano, mal auxiliat per Fermín Martínez, per no entendre com a vàlid un gol de Luis Fabiano". Al Mundo Deportivo obren la crònica amb un "Fermín la torna a liar" i expliquen que la pilota "va entrar a la porteria de Casillas i el gol era vàlid".

stats