Futbol
Esports Futbol 28/01/2021

Martin Odegaard: de ser el nou Messi a marxar cedit als cinc mesos

El futbolista noruec ha hagut de marxar cedit a l’Arsenal de Mikel Arteta fins a final de temporada

Pol Baterno
2 min
Martin Odegaard, en un dels pocs partits que ha jugat amb el Reial Madrid, aquesta temporada / EFE

BarcelonaMartin Odegaard va tornar a les ordres de Zinedine Zidane procedent de la Reial Societat com una de les grans esperances de cara a la nova campanya. Ara, 5 mesos i mig després, el noruec afronta la seva quarta cessió com a jugador blanc. Provarà sort a l'Arsenal. Sens dubte, és un dels casos més enigmàtics de la temporada. En un Reial Madrid que porta una eternitat amb el mateix mig del camp, sorprèn que no hi tingui cabuda el futbolista que va meravellar a Sant Sebastià fa menys d’un any. De fet, d’oportunitats no n'hi ha faltat. El jove mitjapunta va sortir d’inici en les dues primeres jornades de Lliga. I, quan no ha estat fora per lesió, el tècnic francès ha apostat per ell en més d’una circumstància. El debat a la Casa Blanca en els últims dies ha estat sobre el rendiment en les seves aparicions, que semblen no haver convençut Zidane.

Odegaard, nou jugador de l'Arsenal.

El nòrdic no només no ha fet cap diana ni passada de gol, sinó que el seu futbol ha estat molt lluny del que es va veure amb les altres samarretes que ha vestit. Tot just 368 minuts en 9 enfrontaments. Alguns en escenaris de categoria, com a San Siro davant l’Inter o en el ridícul a Donetsk contra el Xakhtar, on va jugar els seus últims minuts d’aquesta temporada com a futbolista del Reial Madrid. Des de llavors, ha hagut de veure els partits del seu equip com a espectador de luxe a la banqueta, i com altres companys en pitjor forma, com Isco, eren escollits abans que ell. Ni tan sols se’l va veure en el desastre a la Copa del Rei contra l’Alcoià. Un mes i mig sense trepitjar la gespa ha pogut ser el detonant perquè Odegaard decideixi fer les maletes en direcció a Anglaterra.

La llista negra de Zidane

Ara bé, el noruec no ha sigut la primera ni segurament l’última jove promesa que se li ha escapat a Zidane. Molts acusen el preparador madridista de no saber gestionar les perles de La Fábrica o els prodigis que li porta Florentino Perez. Són els casos de Reguilón, Achraf, Ceballos, Brahim, Jovic i ara Martin Odegaard. Futbolistes que s’han vist obligats a fugir de la capital per falta de confiança i oportunitats. Tot i això, un abundant sector merengue assenyala el migcampista per haver-se rendit a les primeres de canvi, i amb poca personalitat per guanyar-se un lloc en una plantilla que s’aguanta amb pinces. A Londres, el nòrdic haurà de justificar les seves peticions amb intervencions de nivell, si vol tenir una nova oportunitat de cara a la següent temporada.

stats