Champions League
Esports Futbol 07/04/2021

Mbappé deixa grogui el Bayern (2-3)

El PSG s’imposa a domicili en l’anada de quarts de final i el Chelsea sentencia el Porto (0-2)

Mbappé, marcant el primer gol del PSG al camp del Bayern Munic a l'anada dels quarts de final de la Champions

BarcelonaL’eliminatòria entre el Bayern Munic i el París Saint-Germain portava l’etiqueta de ser la més igualada dels quarts de final de la Champions, i els dos equips es van encarregar de fer bons els pronòstics. El primer assalt va ser per al conjunt francès, que es va imposar a Munic per 2-3 gràcies a l’efectivitat de Mbappé en atac i a la solvència de Keylor Navas sota pals. Aquest marcador deixa el PSG com a clar favorit per passar ronda, però en cap cas es pot considerar definitiu.

Feia fred i nevava a Munic. Unes condicions que, a priori, semblava que podien afavorir els jugadors bavaresos però que, en realitat, van remar a favor d’un PSG que, com ja va passar al Camp Nou, va ser letal als contraatacs. Mbappé va obrir el marcador als tres minuts i Marquinhos va fer el segon a la mitja hora de joc. Però, quan ho tenien tot de cara, Marquinhos es va lesionar i aquí va canviar el signe del partit.

El Bayern, fins aleshores dominat, va passar a dominar i va poder retallar distàncies gràcies a un gol de Choupo-Moting al 37. El duel s’havia girat com un mitjó. El PSG va optar per esperar-se al darrere, ben endreçat. Però el Bayern va ser una piconadora que, si no hagués sigut per les aturades de Navas sota pals, hauria capgirat el partit ja abans del descans. Els locals van haver d’esperar fins a l’hora de partit per aconseguir l’empat, obra de Müller. Però, coses del futbol, quan pitjor ho estava passant el PSG va arribar el tercer gol dels francesos, aconseguit per mitjà de Mbappé, que va completar una jugada individual genial amb un xut des de la frontal que va sorprendre Neuer. El gol no va canviar el guió: seguia atacant i generant més perill el Bayern, però no va ser capaç de superar cap més vegada Keylor Navas, que va fer deu aturades. Dimarts, al Parc dels Prínceps, el campió de la Bundesliga haurà de marcar com a mínim dos gols per remuntar l’eliminatòria.

El Chelsea no perdona

En canvi, el Chelsea està virtualment classificat després de superar el Porto a l’anada (0-2). El partit, que es va jugar al Sánchez Pizjuán de Sevilla -també s’hi jugarà la tornada, per les restriccions arran de la pandèmia-, es va decantar ràpidament cap a l’equip anglès, que no va fer un plantejament gaire ofensiu però sí molt efectiu: tres xuts a porteria i dos gols. El primer, a la mitja hora, de Mason Mount. I la sentència, a cinc minuts del final, de Chilwell, amb una magnífica jugada individual.