Esports Futbol 09/02/2012

Els fixatges d'hivern disminueix un 79% a causa dels excessos i els endeutaments del curs passat

Segons l'estudi Prime Time Sport, aquesta temporada s'han invertit 6,5 milions, la xifra més baixa d'Europa dels últims 13 anys

Luana Valls
2 min
Esteve Calzada presenta el seu estudi.

BarcelonaL'estudi Football Transfer Review 2012 s'ha presentat aquest dijous a Esade Madrid, i l'encarregat de confeccionar-lo ha sigut l'equip d'Esteve Calzada, Prime Time Sport. Segons l'estudi, durant aquesta temporada la inversió a la Lliga BBVA ha experimentat un descens del 79%. Dels 31,7 milions d'euros gastats el 2011, aquest any s'han gastat 6,5 milions.

Segons Esteve Calzada el descens en la inversió en els fixatges s'ha donat principalment per tres factors:

- Les grans inversions que es van dur a terme durant els mercats d'hivern 2010/11 i d'estiu 2011/12.

- Les dificultats econòmiques per les quals han passat la majoria d'equips a causa de l'excés d'altres temporades i l'alt nivell d'endeutament.

- La necessitat d'adaptar-se al nou reglament de la UEFA Financial Fair Play, que limita les pèrdues de cada equip a un màxim de 45 milions d'euros en total fins a la propera temporada 2014/15.

Durant el mercat d'hivern el Barça va aconseguir 4 milions d'euros de les vendes de Maxwell i Jonathan Soriano, que acabaven contracte al juny.

El Barça és l'equip que ha utilitzat més joves del planter d'Espanya i Europa. Tot i el gran nombre de baixes amb què s'ha trobat l'equip recentment, el club no ha fet cap fixatge i ha preferit apostar pels de casa. Durant aquesta temporada ja són 15 els jugadors que han passat pel primer equip.

En el rànquing europeu el Barça és el segon millor equip per darrere del Madrid. Els blaugranes són el segon equip amb més punts com a locals, com a màxims golejadors i també com l'equip menys golejat a casa.

El jugador argentí Leo Messi, juntament amb Cristiano Ronaldo, és el màxim anotador d'Europa. Messi, amb 22, gols està per darrere de Cristiano, que suma 24 dianes.

El Camp Nou és, segons l'estudi, el segon camp més inexpugnable d'Europa per darrere de l'Ettihad Stadium del Manchester City.

stats