Copa del Rei
Esports Futbol 10/11/2011

A l'Hospi no li surten els números després de la visita del Barça en la Copa del Rei

Els 21.000 euros de la taquilla (només van pagar 1.000 dels 2.500 espectadors) no cobreixen les despeses de la participació del club de 2a B a la competició del KO

Albert Solé
2 min
El lateral de l'estadi riberenc, una de les zones que més es va omplir de gent

BarcelonaPer la majoria d'equips de Segona B que els toqui el Barça a la Copa del Rei és com si els toqués la grossa de Nadal ja que amb la taquilla d'aquell dia quasi cobreixen el pressupost de la temporada, però per l'Hospi no. Hi ha moltes raons que expliquen perquè a la Feixa Llarga només hi van anar 2.500 persones –l'horari, la proximitat amb el Camp Nou...–, però el resum final és que al club riberenc no li han sortit els números ja que d'aquests 2.500 només en van pagar uns 1.000 –la resta eren invitacions, compromisos i jugadors del futbol base–, i d'aquestes entrades venudes, poques van ser de les cares, de les de 35/40 euros.

Per començar, l'Hospitalet arribava a l'eliminatòria amb el Barça amb 8.000 euros de dèficit després d'haver superat tres eliminatòries a partit únic. Dues van ser fora de casa, amb les despeses de desplaçament –el viatge a Manacor va ser el més car–, i un a casa, amb les despeses d'obrir el camp amb una taquilla ínfima. I ahir, a l'Hospitalet li va costar uns 15.000 euros obrir el camp, contractar personal de seguretat addicional, etcètera. En total, uns 23.000 euros negatius que no s'han compensat amb els pocs més de 21.000 euros de taquilla que va fer ahir. I la caixa que van fer del bars de dins de l'estadi no els va cobrar el club ja que estan rellogats. Tot i això, el president de l'Hospi, Miguel García, pagarà una prima als seus jugadors de totes maneres, "perquè s'ho han guanyat".

Que a l'Hospi no li hagin sortit els números en aquesta eliminatòria –"Si m'hagués tocat el Madrid o el València hagués omplert el camp segur", diu García–, no vol dir que acabi amb números negatius, ja que, pel fet d'haver arribat fins als setzens de final de la Copa del Rei, rebrà de la Federació Espanyol en concepte de drets televisius 25.000 euros. "Aquests diners, però, els rebrem a final de temporada, i de manera indirecta; la Federació el que fa amb aquests diners és posar-los en un compte corrent que no podem tocar, i d'allà hi va restant els preu de les fitxes dels jugadors, les multes que rebi l'equip, les sancions per les targetes, etcètera; són uns diners que rebem però de forma indirecta", explica el president hospitalenc, Miguel García.

stats