Esports 30/07/2019

La policia brasilera s'absté d'acusar Neymar de violació

La comissària conclou en el seu informe que no hi ha prou elements per inculpar el brasiler

Efe
2 min
Neymar, seguint com a espectador un partit de la Copa Amèrica

São PauloLa Policia Civil de São Paulo s'ha abstingut de formular càrrecs penals contra el futbolista brasiler Neymar després de tancar aquest dilluns la investigació preliminar per la denúncia en què la model Najila Trindade Mendes de Souza va acusar de violació el jugador del París Saint-Germain.

La comissària Juliana Lopes Bussacos, titular de la sisena Comissaria de Defensa de la Dona de São Paulo, conclou en el seu informe que no hi ha prou elements per acusar formalment Neymar dels delictes de violació o d'agressió, segons han informat aquest dilluns fonts judicials.

El procés, però, encara no ha estat arxivat perquè la Fiscalia té un termini de quinze dies per manifestar-se, i pot demanar que s'arxivi el cas, que es facin noves diligències per aixecar possibles proves o fins i tot oferir denúncia penal perquè la justícia decideixi si obre procés o no.

La comissària havia sol·licitat al començament de juliol un termini addicional de 30 dies per concloure la investigació perquè volia veure les imatges gravades per l'hotel de París on la model va dir que havia estat agredida i violada, així com tenir accés a l'informe mèdic realitzat per la ginecòloga particular de la model. Però ha acabat concloent la seva investigació sense rebre ni les imatges ni el diagnòstic mèdic.

En els últims dies, a més, van ser annexades a la investigació principal, a petició de la Fiscalia, còpies de tres documents relacionats amb el suposat cas de violació. Es tracta d'una investigació oberta per la Fiscalia a Rio de Janeiro contra Neymar per haver divulgat imatges íntimes de la model, una altra investigació oberta a São Paulo pel suposat intent d'extorsió que va dir que havia patit el pare del futbolista dels advocats de l'acusadora, i encara una altra pel possible furt a l'apartament de Trindade d'un aparell mòbil en el qual suposadament havia arxivat imatges de la violació.

En la seva denúncia, la model, de 26 anys, va afirmar que va viatjar a París per mantenir relacions sexuals consentides amb el davanter el 15 de maig passat, però que, estant en un hotel, va canviar d'opinió en l'últim moment perquè el futbolista no tenia preservatius, i que llavors va ser violada pel jugador del PSG.

stats