Esports Futbol 31/03/2021

Dos positius de covid sorpresa i un trencaclosques per a l'Espanyol

Els tres internacionals i les dues baixes per covid dificulten l'onze inicial contra el Fuenlabrada

Germán Aranda Millán
2 min
Vicente Moreno, entrenador de l'Espanyol, durant un entrenament d'aquesta setmana.

L'Espanyol va demostrar divendres que té recursos per sobreposar-se a baixes com les de Puado o Pedrosa, que no tenen garantit poder jugar aquest dijous contra el Fuenlabrada (17 h), ja que dimarts a la nit van jugar amb la selecció sub-21. Keidi Baré, internacional amb Albània, no és segur que arribi tampoc per al partit, segons ha reconegut el tècnic perico, Vicente Moreno, en roda de premsa. A aquestes baixes –però, això sí, amb RdT del tot recuperat de les molèsties– cal sumar-n'hi dues per covid-19 que seran sorpresa fins que es conegui la convocatòria, ja que és política del club no donar el nom dels infectats. Aquesta tarda, jugadors i cos tècnic passaran de nou proves PCR per confirmar que no hi ha més casos a la plantilla.

És nou repte per a un tècnic que celebra haver superat el que ara sembla una petita davallada de joc i resultat, però que en el moment semblava una gran crisi, amb dos grans partits per jugar: contra el Logronyès i el Castelló, respectivament. Curiosament, en cap dels dos casos no va jugar el principal golejador de l'equip, Raúl de Tomás, i el debat sobre si l'equip juga millor amb ell o sense ja no és cap secret. "Som injustos amb RdT si diem que l'equip juga millor sense ell, perquè és un jugador que ens ha donat molt", ha sortit a defensar-lo Moreno, que ha reconegut que hi ha "variants" quan juga ell o Dimata ateses les característiques d'ambdós jugadors, aquest últim, menys protagonista i més sacrificat. Melendo, Puado, Melamed, Pedrosa, Darder o Embarba han arribat a porta amb molt de perill en els dos últims partits, sense la principal estrella a l'onze.

Nteka, el principal perill del Fuenlabrada

El rival aquest dijous té una mica de trampa: és novè, sí, però ve de fer quatre gols al Mallorca amb els quals va regalar a l'Espanyol una setmana de liderat. Els mateixos que van tenir el detall ara poden prendre als de Moreno aquest privilegi. Es tracta d'un equip jove amb bons jugadors cedits, com Pinchi, que l'última setmana va fer dos gols, o Borja Garcés, jove promesa de l'Atlètic que encara paga el preu d'una greu lesió, però que ja ha fet dos gols amb l'equip madrileny. Al centre del camp, en canvi, és un home experimentat qui posa l'equilibri: Cristóbal Márquez, que amb 36 anys i després d'haver jugat en vuit equips espanyols, un d'ucraïnès, un de neozelandès, un de grec i fins i tot un d'indonesi bé podria dedicar-se a la literatura de viatges. Però el jugador més en forma de l'equip és Randy Nteka, un dels aproximadament 300 francesos que han sigut comparats últimament amb Pogba per ser racialitzats i arribar amb potència i tècnica des del centre del camp al balcó de l'àrea.

stats