LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 22/04/2013

El president del Bayern de Munic, investigat per evasió fiscal, calla i amenaça de denunciar alguns mitjans

Uli Hoeness hauria amagat suposadament al fisc alemany un compte a Suïssa amb uns 20 milions d'euros amb què ha realitzat negocis especulatius des de fa més de deu anys

Efe
2 min
Uli Hoeness, president del Bayern de Munic / MICHAELA REHLE / REUTERS

BerlínEl president del Bayern Munic, Uli Hoeness, ha declarat que pensa callar i que denunciarà aquells mitjans que publiquen informacions falses sobre el seu cas de frau fiscal per ocultar a la hisenda alemanya un compte multimilionari a Suïssa.

"Contra els excessos d'algunes informacions penso defensar-me amb advocats", afirma Hoeness en declaracions aquest dilluns al rotatiu Münchner Merkur, en què comenta que a un diari de la capital bavaresa les notícies publicades "li resultaran realment cares".

A més, subratlla que prefereix esperar-se "unes setmanes abans de fer declaracions" sobre el cas. Aquest cas de frau fiscal el va desvelar el setmanari 'Focus', que va anunciar que una fiscalia de Munic investiga l'alt funcionari esportiu i empresari de 61 anys per frau fiscal.

El diari 'Bild' anuncia que Hoeness podria ser condemnat a una pena de presó per frau fiscal, ja que suposadament hauria amagat del fisc alemany un compte a Suïssa amb uns 20 milions d'euros amb què havia realitzat negocis especulatius des de fa més de deu anys.

'Bild' destaca que si la fiscalia encarregada del cas no accepta l'autodenúncia presentada per Hoeness, podria ser condemnat a una pena de presó sense llibertat condicional, ja que la llei alemanya preveu aquest càstig per a fraus superiors al milió d'euros.

Mentre 'Bild' assegura que Hoeness ja ha lliurat al fisc alemany, a l'espera de ser processat, 10 milions d'euros, el diari de Munic 'Süddeutsche Zeitung' rebaixa aquesta quantitat a tres milions i informa que Hoeness no va evadir capitals, sinó que va portar diners legalment a Suïssa, però no va pagar els pertinents impostos per la seva rendibilitat.

'Bild' revela també que un íntim del president del Bayern Munic –la identitat es manté en l'anonimat– ha assegurat que els diners que té Hoeness amagats a Suïssa no tenen a veure ni amb el club de futbol ni amb la seva fàbrica de salsitxes.

La fiscalia de Munic encarregada del cas investiga el presumpte frau fiscal comès per Hoeness entre els anys 2001 i 2010, i aquest mes de març ja va fer un registre al despatx del president del Bayern i també a la seva residència particular.

La investigació va començar després que el president de l'equip de futbol alemany es posés en contacte de forma voluntària al gener amb l'agència tributària nacional per donar compte de la seva situació irregular.

stats