Futbol

Benzema i Asensio decideixen el derbi (2-0)

El Reial Madrid derrota l'Atlètic de Madrid i deixa encarrilada la Lliga abans de Nadal

2 min
Karim Benzema

BarcelonaEl Reial Madrid manté el ritme de transatlàntic a la Lliga després de la victòria en el derbi contra l’Atlètic de Madrid. Els gols de Benzema i Asensio van ser suficients per sumar tres punts més i matenir-ne vuit d’avantatge al capdavant de la classificació. A més, allunyava un rival directe, el vigent campió, que ja és ni més ni menys que a tretze punts. L’equip de Carlo Ancelotti té encarrilat el títol quan ni tan sols s’ha arribat a les vacances de Nadal.

Comscient de la importància d’aquest partit, l’entrenador del Reial Madrid va arriscar amb Karim Benzema, que va arribar just per jugar la primera part. Una aposta encertada perquè el francès, ben assistit per Vinicius, va ser l’autor del primer gol amb una rematada plàstica, de volea, que va superar Oblak. Al descans va ser substituït: ja havia fet la feina.

Un partit igualat

Tot i la contundència del marcador, l’Atlètic de Madrid va plantar cara al Bernabéu. De fet, va tenir cinc ocasions clares per marcar, totes refusades per Courtois, molt segur durant tot el partit. Als de Simeone no els va servir de res dur el pes del partit i jugar majoritàriament, sobretot a la represa, a camp rival. El Madrid va estar molt ben plantat sobre la gespa, i quan fallava la defensa, encertava el porter. Tampoc va funcionar la bateria de canvis a l’inici del segon temps, que servien per rellevar la línia d’atac. Joao Félix i Luis Suárez entraven en el lloc de Griezmann i Cunha. Hi posarien tot el coratge del món, però els seguiria faltant encert.

Els matalassers feien un pas endavant, obligats a marcar l’empat, i en una d’aquestes accions deixaven desguarnida la defensa. Vinicius, disfressat d’assistent, aconseguia trencar la darrera línia visitant i habilitar un Marco Asensio que, amb l’esquerra, agafava Oblak a contrapeu i sentenciava el derbi. Els últims minuts van ser matalassers, però jugant més amb el cor que amb el cap. I, contra un Madrid ben plantat, no n’hi ha prou amb orgull. Els blancs s’escapen a la lliga mentre allarguen la bona ratxa als derbis: no en perden cap des del 2018.

stats