PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 23/04/2011

Un Madrid ple de suplents goleja fàcilment el València per seguir somiant en la Lliga (3-6)

Soldado, Jonas i Jordi Alba han marcat per al València, mentre que els golejadors del Madrid han estat Higuaín amb un 'hat trick', Kaká amb dos gols i Benzema

Benzema celebra amb Higuaín el primer dels gols contra el València.

BarcelonaMourinho ha reservat la columna vertebral del seu equip. Ple de suplents, el Madrid ha golejat a plaer el València a Mestalla amb gols de Benzema al 23', Higuaín al 31', 42' i 52', i Kaká al 38' i 62'. Soldado al 60', Jonas al 80' i Jordi Alba al 84' han maquillat el marcador per part dels locals.

Punyents en atac, sòlids en defensa i verticalíssims, els blancs (avui de negre), han dominat un València que ho ha intentat amb pilota, però que s'ha suïcidat amb la línia defensiva exageradament avançada. El Madrid hagués pogut fer molts més gols –sí, encara més–, però al final s'han limitat a deixar passar els minuts sense desgastar-se gaire. Mourinho ha fet entrar Cristiano per ajudar-lo en la seva lluita pel pitxixi, però el portuguès, obsessionat amb el remat, no ha trobat el forat per marcar el seu gol.

Dues errades greus defensives de la defensa local han permès als visitants marcar dos gols molt fàcils que han encarrilat la victòria del Madrid. Abocat en atac i escridassat per la seva afició, el València ha seguit regalant l'esquena i el Madrid ha entrat com ha volgut. Sol Higuaín i sol Benzema, els blancs han afusellat Guaita, que ha resistit com ha pogut.

Primer Benzema, a porteria buida, ha fet el 0-1. Després Higuaín, aprofitant un regal infantil de Mathieu, ha posat el 0-2. Kaká, passada la mitja hora de joc ha fet el tercer després d'una bona assistència d'Higuaín. I, abans del descans, intercanviant-se els papers, Higuaín ha batut el porter xe per posar el 0-4.

Després del descans s'esperava que el València reaccionés, però, tot i trepitjar en alguna ocasió l'àrea rival, els xe no han cregut mai que podien donar la cara en el segon temps. Ben aviat, a més, han encaixat el cinquè cop després d'una altra bona combinació entre Kaká i Higuaín, que ha fet un hat trick.

Soldado ha fet el gol de l'honor al minut 60', però ha estat un miratge. De seguida, Kaká ha tornat a exhibir el potencial ofensiu dels blancs, que avui s'han agradat contra un València destensat i insultantment feble en defensa. El Madrid sempre ha trobat molt fàcilment el camí per crear ocasions de gol.

Amb tot decidit, Mourinho ha mogut fitxa i el partit s'ha desfet. El València ha anat arraconant el Madrid al seu camp, tot i que ha continuat sent vulnerable a l'esquena. Jonas ha escurçat diferències a deu minuts del final i després Jordi Alba ha fet el 3-6. Els xe han tingut a l'abast algun gol més, però la remuntada ja era impossible.

Amb la lliga pràcticament perduda, els blancs han sortit a l'estadi valencianista sense jugadors tan importants com Pepe, Xabi Alonso, Sergio Ramos, Marcelo, Cristiano Ronaldo, Özil o Di María. Tot i així, el bany de futbol ofensiu ha estat rotund, sobretot al primer temps, i la victòria, fàcil. El Madrid passa la pressió al Barça, que ara juga contra l'Osasuna.

3 València - 6 Reial Madrid

València: Guaita; Miguel, Stankevicius, R.Costa, Mathieu (Jordi Alba 82'); Maduro (Jonas 58'), Topal, Éver; Pablo, Soldado i Mata.

Reial Madrid: Casillas, Nacho, Carvalho, Albiol, Garay (Pedro León 74'), Lass, Granero, Kaka, Canales (Xabi Alonso 62'), Higuaín (Cristiano Ronaldo 66') i Benzema.

Àrbitre: Pérez Lasa (Col·legi basc). Ha amonestat amb groga Jonas al 88'.

Gols: 0-1, Benzema 23'; 0-2, Higuaín 30'; 0-3, Kaká 38'; 0-4, Higuaín 42'; 0-5, Higuaín 52'; 1-5, Soldado 60'; 1-6, Kaká 62'; 2-6, Jonas 80'; 3-6, Jordi Alba 84'.