Esports Futbol 20/03/2021

Quatre minuts màgics d'Embarba per recuperar el somriure i golejar (4-0)

L'Espanyol, amb tres gols en cinc minuts, fulmina el Logronyès i es treu pressió de sobre

Germán Aranda Millán
Els jugadors de l'Espanyol, celebrant el gol d'Embarba

Van ser quatre minuts de llampec, quatre minuts de treure's un gran pes de sobre. Quatre minuts, del 21 al 35, tres gols i un punt i a part no només a la crisi de resultats, sinó també a la de joc, de l'Espanyol. L'electricitat de Puado, la precisió i creativitat de Melendo, l'arribada en tromba de Pedrosa, però sobretot la màgia d'Embarba, amb un gol i dues assistències en quatre minuts, van permetre a l'Espanyol golejar amb facilitat i recuperar la solidesa i l'alegria.

Cert és que al davant es va trobar un Logronyès potser massa conscient de ser l'equip petit, però també ho és que durant els primers 20 minuts aquesta humilitat tancada a l'àrea pròpia deixava pocs passadissos als blanc-i-blaus.

Però de seguida ho va resoldre l'equip de Vicente Moreno, ara amb passades profundes de Keidi Baré, que tornava a ser titular, ara amb la profunditat endimoniada de Pedrosa, i sobretot amb un intercanvi constant de posicions a les línies davanteres, amb Puado regatejant de dalt abaix com si fos una estrella, Embarba amb els seus tocs subtils, Melendo sempre mirant a porta i Dimata, amb poc encert a la primera part però molta mobilitat per arrossegar marcatges.

El jove belga va entrar a l'equip a última hora, després que Raúl de Tomás quedés fora per unes molèsties al genoll. L'altre canvi substancial a l'onze va ser l'entrada de Keidi Baré al migcentre, cosa que va endarrerir David López a l'eix de la defensa, d'on va haver de sortir molt aviat per un cop a les costelles. Baré i Darder van donar equilibri i profunditat a l'equip, tot i que el partit es va jugar gairebé sempre a camp contrari, amb aparicions de prestigi de Pedrosa. Sense una referència clara a dalt amb la baixa de RDT, van ser molts els que van buscar la porteria de Miño. I amb encert.

El primer a trobar-la va ser Puado, amb una rematada de cap per la qual va haver d'ajupir-se, aprofitant la potència que portava una centrada tancada, forta i molt bombejada d'Embarba. El passador va convertir el segon gol, després d'una potent rematada de Melendo que ell mateix va reciclar –després del rebuig del porter– amb una passada de taló que Embarba va enfonsar a les xarxes. Instants després va arribar Pedrosa, aprofitant una nova assistència d'Embarba per fer un golàs de fora de l'àrea. Imparable.

Punxada del Mallorca

Amb 3-0 al marcador, l'Espanyol va jugar tranquil i va mantenir el domini, mentre que el Logronyès, tret d'una petita ofensiva al final de la primera part liderada per Paulino, mai va creure en una remuntada. Dimata va amortitzar el seu bon partit amb un gol al 70 i Wu Lei i Fran Mérida van reivindicar la seva part de protagonisme als minuts finals arribant amb perill a l'àrea. En total, el mateix equip que davant el Mirandés només va rematar tres vegades a porta (i va fer dos gols), va fer-ho en dotze ocasions a l'RCDE Stadium aquest dissabte i fins a 22 vegades comptant els llançaments que no van anar ben dirigits. Els visitants, en canvi, no van veure porteria ni un sol cop i es van quedar en tres intents fallits de cara a porteria. Amb una possesió del 66%, els blanc-i-blaus van tornar a ser amos i senyors del camp, esperonats per uns aficionats que els van rebre fora de l'estadi amb bengales malgrat la mala ratxa.

Torna a somriure l'Espanyol o, més important potser, torna a respirar, alleujat d'una pressió que traspassa a un Mallorca que va punxar i que, encara líder, torna a estar a només tres punts. El Leganés també va perdre, de manera que els blanc-i-blaus es garanteixen un parell de setmanes més entre els tres primers. Depèn del que faci aquest diumenge l'Almeria, això sí, que els de Moreno segueixin al segon lloc que dona accés directe a Primera.