PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 10/05/2011

El Reial Madrid posa l'orgull davant del Getafe per no donar-li la Lliga al Barça

El Madrid, amb la Lliga ja quasi a la butxaca del Barça, buscarà contra el Getafe (22 h) no ampliar la ratxa com a local: al Bernabéu no guanya des del 12 de març

Efe
2 min
Els jugadors del Reial Madrid celebren el segon gol, obra de Cristiano Roandlo.

MadridEl Reial Madrid rep a l'estadi Santiago Bernabéu amb la seva temporada liquidada i només retardant en el temps la victòria del Barça, a un Getafe que intentarà obrar un miracle amb una victòria que allunyaria als homes que dirigeix Míchel dels llocs de descens.

A la jornada en què el seu etern enemic pot signar la seva continuïtat com a campió de Lliga, l'estadi Santiago Bernabéu acull un partit en què el Reial Madrid dóna els últims passos de la temporada, entre fitxatges per a la pròxima campanya i la recerca del bon futbol. Després de les exhibicions de joc i gols a Mestalla (3-6) i el Sanchez Pizjuán (2-6), la plantilla madridista vol repetir davant la seva afició i millorar els seus últims compromisos al Bernabéu on no guanya en Lliga des del 12 de març. Les derrotes davant l'Sporting i Saragossa més l'empat amb el Barça, van enterrar les seves poques opcions de remuntada.

Mourinho recupera Carvalho i Ángel Di Maria. I perd per sanció a Sergio Ramos, que complirà cicle d'amonestacions. Amb només l'orgull en joc, per a qui no hi ha partit intranscendent és per Cristiano Ronaldo. De nou va marcar quatre gols, a Sevilla, ia la recerca de ser màxim golejador del campionat, està a cinc gols d'igualar l'històric rècord de 38 del mexicà Hugo Sánchez.

Mentrestant, el Getafe arriba d'una última jornada de Lliga que va resultar balsàmica per a un club necessitat d'alegries. Els tres punts sumats contra l'Almeria i altres resultats, van treure el Getafe del descens. No obstant això, el perill encara aguaita per l'entitat madrilenya, que ha de seguir sumant perquè no tornin a sonar de nou totes les alarmes.

I no ho tindrà gens fàcil, perquè davant tindrà un rival que no voldrà perdre de nou al seu estadi. Una altra derrota blanca deixaria a José Mourinho amb números ridículs en el seu feu en els últims quatre partits. En total, hi hauria sumat només un empat després del pas de Sporting, Barcelona, Saragossa i Getafe. Per això, l'empresa de l'entitat que presideix Àngel Torres és molt difícil.

Iván Marcano, Pere Rius i Víctor Sánchez serna baixa per sanció. A part d'aquests tres futbolistes, Míchel no podrà comptar amb els lesionats Rafael López i Jaime Gavilán, mentre que en canvi podrien tornar Manu del Moral i Joan Albín, pendents d'unes últimes proves mèdiques. En tot cas, cap dels dos seria titular pensant en el xoc contra l'Osasuna.

Javier Casquero ocuparà un lloc en el centre del camp al costat de Derek Boateng i Dani Parejo, que davant el seu ex equip recuperarà el buit que va cedir en l'onze contra l'Almeria. A la banda dreta podria jugar Javier Arizmendi en substitució de Pedro Ríos mentre que el del planter Adrián Sardinero podria repetir titularitat a la zona esquerra del centre del camp.

stats