1a divisió
Esports Futbol 18/02/2012

El Reial Madrid passa per sobre d'un Racing que no en té prou amb l'ordre defensiu (4-0)

El Madrid s'avança amb un gol de Ronaldo, i es veu afavorit per un gol en fora de joc de Benzema abans del descans, quan el Racing ja jugava amb un menys per l'expulsió de Cisma

M. Molina

BarcelonaEl Reial Madrid ha fet bons els pronòstics i ha superat el Racing de Santander (4-0) en un partit que ha quedat vist per sentència al primer temps, al qual s'ha arribat amb l'avantatge blanc gràcies als gols de Ronaldo i Benzema –aquest últim en fora de joc–, i amb els visitants jugant amb 10 jugadors per l'expulsió de Cisma per doble groga.

El Racing era un dels pocs equips privilegiats que aquest any havia esgarrapat punts contra el Reial Madrid –en el partit de la primera volta al Sardinero, on havia empatat a zero. Però aquest dissabte ha sigut un ninot a les mans del Madrid, que no ha tingut pietat.

El Reial Madrid ha sortit clarament a buscar la victòria, sense especular. El Racing de seguida s'ha vist superat pel joc vertical dels de Mourinho. I el primer gol no ha trigat a arribar. Després d'un rebot, Kaká ha centrat al segon pal perquè Cristiano rematés a plaer. Era el minut 6, i feia la sensació que la victòria blanca seria molt còmoda.

Però el Racing ha mantingut l'ordre en defensa, i no només ha aguantat les formes sinó que ha sortit a buscar el gol de l'empat, i ha estat a punt d'aconseguir-lo Acosta, després d'una mala sortida d'Iker Casillas.

Però el partit s'ha trencat poc després, al minut 38, quan Cisma ha vist la segona targeta groga per tocar la pilota amb les mans i el Racing s'ha quedat amb un home menys. A partir d'aquí s'ha acabat sortir al contraatac, i els visitants s'han tancat a l'àrea. Un fet que el Madrid ha aprofitat per afusellar la seva porteria amb xuts. I els visitants no han pogut evitar el segon gol abans del descans, que ha marcat Benzema aprofitant un servei ràpid de falta, en una acció en què el davanter francès estava en posició incorrecta.

La segona meitat ha començat de la mateixa manera, amb el Madrid mirant en vertical i buscant la porteria de Toño sense complexos, com en un primer xut de Xabi Alonso que ha sortit fora per poc. La rèplica l'ha posat el punta del Racing Babacar, amb un cop de cap que no ha anat entre els tres pals.

Però ha sigut una petita illa en un oceà de joc madridista, que no s'ha cansat de penjar pilotes a l'olla i buscar passades interiors per aconseguir un nou gol, i l'ha aconseguit al minut 72. Di María ha engaltat un xut fort i sec des de la frontal que s'ha colat al segon pal de la porteria de Toño. Després, Benzema ha tancat el marcador (88') aprofitant un rebuig del porter Toño a un xut de Di María.

El Madrid ha dominat a plaer i ha arribat més vegades que haurien pogut ser gol, com una rematada de Cristiano des de l'àrea petita; mentrestant, el Racing, esgotat físicament, només ha pogut intentar marcar amb atacs tímids i esporàdics, com en una volea de Torrejón que ha sortit desviada al lateral de la porteria de Casillas.

El partit ha sigut plàcid, i Mourinho ho ha aprofitat per fer canvis pensant en el partit de dimarts de Champions al camp del CSKA de Moscou. Granero, Özil i Pepe han deixat el terreny de joc, i en el seu lloc han entrat Khedira, Carvalho i el golejador Di María, que tornava al terreny de joc després d'uns partits apartat per lesió.

L'anècdota de l'enfrontament ha passat al minut 25 del segon temps, quan uns focus de l'estadi s'han apagat i han posat en risc el partit. Tanmateix, la il·luminació restant era suficient i el partit ha continuat sense problemes.