Futbol - Lliga de Campions
Esports Futbol 14/04/2021

El Madrid, a semifinals sense purpurina (0-0)

Un equip blanc pràctic manté la seva porteria a zero a Anfield

À.G.
3 min
James Milner i Marco Asensio

BarcelonaFidel a la seva tradició, el Reial Madrid va empatar contra el Liverpool (0-0) i es va classificar per disputar les semifinals de la Lliga de Campions, on es veurà les cares amb el Chelsea. Sense fer res de l’altre món, l’equip blanc torna a estar a tres partits de guanyar la Champions. El conjunt entrenat per Zinedine Zidane va fer bo a Anfield el resultat del partit d’anada. Practicitat màxima contra un rival que va començar bé, però que es va anar esbafant amb el pas dels minuts. Lluny del nivell que el va portar a dominar Europa, els reds no van ser capaços de marcar cap gol al seu estadi.

El Madrid les va passar magres per mantenir la seva porteria a zero durant els primers 45 minuts de partit. Thibaut Courtois es va convertir en el gran protagonista. El porter belga va aturar un mà a mà a Mohamed Salah al minut 2 i va evitar, amb una estirada espectacular, el gol de James Milner tan sols 8 minuts després.

Jürgen Klopp va sacsejar tàcticament el partit i el Liverpool va passar a buscar el gol amb fins a quatre jugadors en atac. La feina en defensa del Madrid va ser molt efectiva i l'equip local no va saber treure profit de les seves aproximacions a l'àrea del conjunt blanc, que va certificar la seva novena classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions en les últimes onze temporades.

L’autobús del Reial Madrid va ser apedregat en la seva arribada a Anfield pels aficionats que es van congregar a les rodalies de l’estadi. El bus del club blanc va acabar amb una lluna trencada. Tot i que la recepció va ser en general pacífica, amb escorta de la policia britànica, diversos aficionats van tirar pedres contra l’autobús, a més d’inundar l’ambient amb bengales que desprenien fum de color vermell. Emilio Butragueño va confirmar que el Liverpool es va disculpar per l’incident.

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City

Guardiola, a semis (1-2)

El Manchester City va ser capaç de superar el Borussia Dortmund (1-2) i assegurar-se la seva classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions, on tindrà com a rival el PSG. L’equip entrenat per Pep Guardiola es va veure obligat a remuntar un gol inicial del conjunt alemany.

El Borussia Dortmund va descol·locar el Manchester City amb un gol de Bellingham en el minut 15. L’equip anglès va trigar en refer-se del cop. Kevin de Bruyne va enviar una pilota al travesser, però el marcador va arribar al descans sense moure’s. Els citizens van aprofitar un penal transformat per Mahrez per empatar el resultat.

El gol de la tranquil·litat va arribar al minut 75, quan Phil Foden va aprofitar un córner per generar-se un xut duríssim.

La UEFA estudia canvis

La UEFA estudia modificar per a la pròxima temporada de la Lliga de Campions i la Lliga Europa la regla del valor doble dels gols aconseguits com a visitant a la pròrroga, tot i que la norma es mantindria en els primers 90 minuts de joc, segons va avançar The Sun. El mitjà de comunicació britànic va assegurar que la mesura podria ser aprovada demà divendres, en el marc de la reunió del comitè de competicions de la UEFA.

Fins ara, a les rondes eliminatòries, en cas que el resultat global dels dos partits fos d’empat, es classificava l'equip que hagués obtingut més gols com a visitant i, si es mantenia l’empat, es jugaven 30 minuts de pròrroga, en la qual els gols de l’equip visitant seguien tenint un valor doble. Ara, si fructifiqués aquesta decisió, el sistema contemplaria que els gols aconseguits en la pròrroga tinguessin el mateix valor, independentment de si el marca l’equip visitant o el local.

stats