PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 17/02/2013

Un Reial Madrid ple de baixes mesura la valentia del Rayo Vallecano

El Reial Madrid rep el Rayo (21 hores, Canal + 1) amb la ment posada en els partits contra el Manchester United i el Barça a la Champions i a la Copa del Rei

Efe
2 min
Cristiano Ronaldo, durant el partit contra el Manchester United / GONZALO ARROYO MORENO / GETTY IMAGES

MadridEl Reial Madrid, amb la ment posada en les decisives eliminatòries davant Manchester United i el Barça a la Lliga de Campions i a la Copa del Rei, respectivament, mesura ple de baixes la valentia d'un Rayo Vallecano ambiciós que assaboreix seu millor moment instal·lat als llocs europeus (21 hores, Canal + 1).

El Reial Madrid, desganat a la Lliga, haurà de realitzar un exercici de motivació. Tan imprevisible que goleja el València o el Sevilla i cau derrotat davant el Granada, un equip que lluita per sobreviure a Primera.

Després de la batalla europea davant el Manchester United i conscients que la temporada està en joc, el Reial Madrid haurà de fer una pausa i afrontar la visita del Rayo amb un equip de circumstàncies. José Mourinho no podrà comptar amb jugadors de la importància d'Iker Casillas, Xabi Alonso i Mesut Özil. Els tres seran absència per lesió. Sumades a les baixes dels sancionats Álvaro Arbeloa, Luka Modric i Gonzalo Higuaín, el tècnic portuguès ha de fer un esforç per dissenyar l'onze titular.

Un cop recuperat de la seva lesió, s'espera que Pepe gaudeixi de la seva primera titularitat. Desplaçaria a Sergio Ramos al lateral dret, que cobriria de passada la baixa d'Arbeloa. Sense el cervell Xabi Alonso, ni el seu substitut, Modric, serà Essien el que formi doble pivot amb Khedira. Callejón i Kaká lluiten per l'últim lloc lliure en l'atac blanc.

Serà el dia que Mourinho compleixi 100 partits en Lliga dirigint el Reial Madrid. Fins ara 75 victòries, 13 empats i 11 derrotes. El nou examen és un Rayo Vallecano que afronta el xoc en el seu moment més dolç de la temporada. Amb la moral molt alta després de la victòria en el derbi de la passada jornada contra l'Atlètic de Madrid (2-1) i transmetent molt bones sensacions sobre la gespa, amb un estil tàctic i de joc valent i vistós.

La il·lusió per acostar-se a la permanència matemàtica i per seguir ocupant llocs europeus després de quatre jornades a la sisena plaça és una de les principals cartes amb què comptarà el Rayo en la seva visita al Santiago Bernabéu, un estadi on només ha guanyat una vegada en Lliga, el 21 de gener de 1996. No estarà a la banqueta el tècnic Paco Jémez, que complirà el primer dels dos partits de sanció que li ha imposat el Comitè de Competició. Des de la grada dirigirà el seu equip, que segons va dir en roda de premsa sortirà sense complexos, sense canviar gens ni mica el seu estil de joc i sent "més valent" que en tota la temporada.

stats