Esports Futbol 18/07/2011

Aya Sameshima, de Fukushima a campiona del món

La jugadora japonesa, que treballava a mitja jornada a la central de Fukushima abans de l'accident, va liderar la defensa de les campiones del món

Albert Rabadan
1 min
Sameshima (d) defensa atentament la nord-americana O'Reilly

BarcelonaAya Sameshima era jugadora del japonès Mareeze fins al mes de març. Les jugadores de l'equip, patrocinat per TEPCO –la principal empresa energètica del país nipó–, residien al complex esportiu J-Village Sports, a prop de Fukushima. Sameshima, per poder guanyar-se completament la vida, combinava el futbol amb una feina a mitja jornada a la central nuclear, que conduïa la mateixa empresa que l'equip.

Mentre les jugadores de l'equip estaven concentrades en un camp d'entrenament al sud del país, el tsunami que va provocat la catàstrofe a la planta va obligar l'equip a abandonar la lliga. Sameshima, però, va gaudir de l'oportunitat de poder entrenar amb l'equip Boston Breakers, amb què finalment va poder debutar el mes de juny.

La jugadora va dir que jugaria el Mundial "per la gent de Fukushima i totes les companyes d'equip que han hagut de deixar el futbol". Finalment, un mes després de debutar als Estats Units, es va proclamar campiona del món amb la seva selecció, sempre esperant que el seu missatge arribi a la gent de Japó que segueix patint per seguir endavant.

stats