Futbol
Esports Futbol 13/04/2017

Silvio Berlusconi ven el Milan a un consorci d'empreses xinès

El magnat posa fi a 31 anys al comandament del club

Efe
1 min
Berlusconi deixa el club que va adquirir a l'any 1986

RomaEl magnat i exprimer ministre italià Silvio Berlusconi ha completat aquest dijous l'operació de venda del club de futbol Milan, controlat fins ara per la seva societat, Fininvest, al consorci d'empreses presidit pel xinès Li Yonghong.

"Fininvest ha conclòs avui la cessió a Rossoneri Sport Investment Lux de la seva completa participació, del 99,93%, de la AC Milan", ha informat la societat futbolística en un comunicat. La compra, que va començar a l'agost de 2016, suposa el final de 31 anys de Berlusconi al comandament del club 'rossonero', taxat en 740 milions d'euros amb un deute de 220 milions i que serà d'ara endavant controlat pels xinesos.

En el comunicat de premsa oficial de Fininvest s'assegura que el nou propietari del club italià ha confirmat la seva "obstinació a complir importants intervencions de recapitalització i reforç patrimonial i financer de l'AC Milan"

Silvio Berlusconi, que ha aconseguit 28 trofeus, entre ells cinc lligues de Campions, durant la seva dilatada presidència, ha defensat en una nota que "el futbol modern necessita inversions i recursos que una sola família no és capaç de sostenir".

"No podré mai oblidar les emocions que el Milan ha sabut regalar-me a mi i a tots nosaltres", ha explicat l'exprimer ministre italià, que va assegurar que sentia "dolor i commoció" per la seva marxa del mític club.

El canvi de propietari de l'AC Milan es produeix en vigílies del derbi contra l'Inter, el 15 d'abril, ja batejat com el "derbi xinès", ja que el club 'neroazzurro' està controlat també per un consorci empresarial d'aquest país.

stats