FUTBOL
Esports Futbol 11/01/2020

La Supercopa per reiniciar el regnat de Zidane

El Madrid vol aixecar el títol contra l'Atlètic a l'Aràbia Saudita (19.00h, Movistar+)

Gonzalo Romero
2 min
Zidane parla a roda de premsa abans de la final de la Supercopa

BarcelonaZinedine Zidane sempre ha sigut el gran psicòleg del gremi d'entrenadors de l'elit. La capacitat per convèncer jugadors i gestionar egos ha sigut la seva carta guanyadora. Va aixecar un doblet de Lliga i Champions perquè va mantenir la competitivitat d'una plantilla que tenia dos onzes titulars, respectant els rols d'imprescindibles de Cristiano Ronaldo o Luka Modric. El joc del Madrid de l'últim mes de competició presenta un Zidane més madur. Està sumant nocions tàctiques –i encerts– al seu repertori habitual.

No amaga la seva admiració per Pep Guardiola i la capacitat del Barça d'encadenar títols de Lliga, confirmant la seva condició de rara avis vestit amb l'escut madrileny. "Em veig més bon entrenador que el que va guanyar les tres Copes d'Europa. Progresso perquè aprenc cada dia de la gent que tinc al costat, que són molt vàlids. Jo escolto. Si la gent creu que tinc sort... Això no canviarà. Cadascú pot pensar el que vulgui. A mi m'agrada el que faig", comenta el francès abans d'enfrontar-se a l'Atlètic de Madrid en la final de la Supercopa d'Espanya.

El Madrid espera que el títol de l'Aràbia Saudita (19.00 h, Movistar+) sigui la via per reactivar la seva etapa daurada. Va aconseguir una Lliga, tres Lligues de Campions, dos Mundials de Clubs, dues Supercopes d'Europa i una més d'Espanya amb l'exinternacional gal a la banqueta. Travessa ara un pic de forma. L'exhibició en la fase de semifinals va confirmar que el paquet de pautes i decisions a seguir és l'encertat.

El club ha passat d'un projecte inestable a sentir-se de nou important gràcies, en gran part, a Zidane, que va apostar per una línia continuista des del seu retorn al Santiago Bernabéu fa pràcticament 10 mesos. L'entrenador no va voler una revolució a l'estiu. Va confiar en els futbolistes de la seva etapa anterior, va descartar reforços com Van de Beek o quedar-se Reguilón, el millor defensa de l'any passat. La gran aposta ha sigut segurament la de Fede Valverde. El creixement de l'uruguaià fa bona la sortida de Marcos Llorente, secundari a l'Atlètic de Madrid, el rival d'aquest diumenge.

Simeone, l'exemple

Diego Pablo Simeone és un mirall per a l'expansió del Zidane preparador. L'argentí ha fet un Atlètic reconeixible, millor o pitjor enfocat, sustentat des del seu caràcter i l'ordre tàctic. Van guanyar el Barça a semifinals pels encerts amb la pilota i fe, molta fe. "Crec en els meus jugadors. Sempre busco potenciar el club, que ha fet una gran feina des de fa anys. Des l'època de Falcao per poder entrar a la Champions, que llavors era molt difícil i ara és una obligació. Veig que tenim energia i això em motiva cada dia. La meva energia són els futbolistes", ha comentat l'exfutbolista.

stats