Publicitat
Publicitat

Futbol femení

La veïna Portugal, primera rival d'una Espanya ambiciosa

La primera jornada del grup D deixa un altre derbi, britànic, entre Anglaterra i Escòcia (20.45 h), a més del derbi ibèric

Cap obligació i màxima exigència. En aquest punt dolç arriba la selecció espanyola femenina de futbol al seu primer partit a l'Euro d'Holanda: amb el convenciment que la generació de Jorge Vilda afronta la cita continental amb unes sensacions que permeten ser optimistes, però amb poc a perdre. El debut serà aquest dimecres a les 18.00 h (Teledeporte/Eurosport) contra Portugal, potser el rival més assequible al grup D. Els altres són Escòcia i Anglaterra (a priori, el gran adversari espanyol en la lluita per ser primer).

Dimecres 19 de juliol
18.00 h, Espanya-Portugal
20.45 h, Anglaterra-Escòcia

Diumenge 23 de juliol
18.00 h, Escòcia-Portugal
20.45 h, Anglaterra-Espanya

Dijous 27 de juliol
20.45h, Escòcia-Espanya
20.45h, Portugal-Anglaterra

Les sensacions que transmet l'equip des de la localitat holandesa d'Epe, on s'ha concentrat l'equip, són més que positives. "Jugar com sabem" és la conjura del vestidor, que comença a creure's capaç de tombar les grans potències europees, sobretot després dels últims resultats en amistosos i tornejos internacionals, amb la victòria a la Copa Algarve com a gran aval. De reüll, de fet, s'han de mirar els possibles encreuaments a vuitens de final i quarts, on tenen molts números de ser França i Alemanya, dues de les favorites al títol.

Però això encara ha d'arribar. L'esforç de l'expedició és centrar l'atenció en Portugal, contra qui han resolt favorablement els dos amistosos previs (2-0 a casa i 1-4 a domicili). Sumar 3 punts en la primera jornada serà decisiu per afrontar el segon duel, contra Anglaterra, amb marge.

Després de l'estrena fresca d'Holanda en la jornada inaugural i la lluita de poders entre Alemanya i Suècia (0-0, dilluns), i a l'espera d'avaluar la posada en escena de França (debuta aquest dimarts, contra Islàndia a les 20.45 h), l'entrada en joc d'Espanya és una de les atraccions de la primera setmana de competició.

A la llista de 23 convocades hi ha 8 jugadores catalanes, Marta Torrejón, Andrea Pereira, Alexia Putellas, Vicky Losada, Marta Corredera, Leila Ouahabi, Paula Nicart i Olga Garcia, i la balear Mariona Caldentey.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT