FUTBOL

La Federació Veneçolana de Futbol diu que Espanya ha impedit que juguin un partit contra Catalunya

"Si la federació d'un altre país no permet que la nostra selecció nacional s'enfronti a una selecció regional, hem de respectar-ho", diu Laureano González, president de la Federació Veneçolana de Futbol

El president de la Federació Veneçolana de Futbol, Laureano González, ha assegurat que el partit d'exhibició que havia de jugar la seva selecció contra el combinat de Catalunya es va suspendre per traves imposades des de la Federació Espanyola.

"No jugarem perquè hi ha hagut circumstàncies que són més aviat de rang polític. A Espanya hi ha un conflicte d'autonomia molt sever [...], i si la federació d'un altre país no permet que la nostra selecció nacional s'enfronti a una selecció regional, hem de respectar-ho", ha dit González durant una entrevista a la ràdio veneçolana.

"No volem portar la selecció de Veneçuela a cap conflicte polític intern d'un altre país. Prou que en tenim nosaltres, amb els nostres propis conflictes, amb la nostra realitat, per posar-nos en altres conflictes", ha afegit el dirigent.

Veneçuela va jugar el 2007 i el 2010 dos amistosos contra la selecció del País Basc -en tots dos va caure derrotada, per 4-3 i 3-1 respectivament-, i, més recentment, el maig d'aquest any, contra el combinat gallec, que va tornar a l'acció internacional després de 8 anys amb un empat.

"Nosaltres vam jugar contra la selecció gallega perquè la Federació Espanyola de Futbol va donar-hi el vistiplau, però en aquest cas, amb la selecció de Catalunya, la cosa es va complicar per raons internes d'ells, de caràcter polític", ha comentat González.

'La vinotinto' també va disputar dos partits amistosos contra la selecció espanyola absoluta de futbol, el 2011 i el 2012.

Més continguts de