16/04/2013

El futur de Valdés, tot un maldecap

3 min

Barcelona.La tornada de Tito Vilanova a Barcelona ha accelerat la preparació de la temporada vinent. Una preparació marcada pel problema que significa gestionar el futur de la porteria. Inicialment, ningú imaginava que Víctor Valdés anunciaria que no renova el seu contracte, que acaba l'estiu del 2014. Però ara la carpeta de la porteria és un problema per a la secretaria tècnica, ja que cal decidir entre dues opcions: vendre Valdés aquest mateix estiu per ingressar diners o permetre que Valdés sigui blaugrana fins al 2014, gaudir una temporada més de la seva seguretat, però veure com marxa de manera gratuïta a finals de la temporada 2013/14.

Tito Vilanova és partidari de prioritzar per sobre de tot un defensa central, i de treballar en les negociacions per portar Neymar aquest mateix estiu. De fet, les negociacions són complicades, ja que el Barça no descarta vendre Alexis Sánchez o permetre que David Villa marxi si rep una oferta interessant de la Premier League. Rosell, Zubizarreta i Vilanova no volen vendre els dos jugadors a la vegada però la possibilitat que un dels dos marxi és ben real. Un fet que permetria tenir més diners per intentar fer el fitxatge mediàtic que tant de temps ha estat somiant Rosell: Neymar. Vilanova i Zubizarreta, però, no han deixat de recordar que malgrat la bona feina de Bartra cal fitxar un defensa central jove, amb centímetres i un estil de joc que permeti evitar els problemes de cada temporada amb aquesta posició, mortificada per les lesions.

Aquest escenari es va veure trencat del tot un cop el representant de Valdés, Ginés Carvajal, va enviar un comunicat a l'agència Efe per anunciar que el porter no volia escoltar l'oferta de renovació del Barça i marxaria del club on es va formar. El debat sobre si cal vendre el porter els pròxims mesos o no afecta tota la preparació del primer equip, i Vilanova no descarta poder intentar convèncer Valdés perquè faci marxa enrere i accepti renovar. Però dins del club no hi ha gaire optimisme i es treballa en el mercat per tenir solucions a punt.

Els bons partits del porter català i la tornada de Vilanova han permès millorar una mica la situació. Des que va dir que marxaria, Valdés no va parlar amb gairebé ningú del club i va seguir treballant amb professionalitat. Només durant una entrevista amb una revista anglesa va insinuar que li agradaria marxar a la Premier League. Vilanova ja ha parlat amb Valdés al vestidor i ha deixat clar que es respecta la seva decisió però que ell vol seguir treballant amb Valdés a la porteria. És una operació complicada, ja que Valdés i Carbajal han acabat decebuts amb la manera com es va gestionar la seva frustrada renovació, i no es tracta de diners, sinó de confiança.

El cas Deulofeu

En preguntar-li si hi ha novetats, Carvajal va comentar ahir a Radio Marca: "Per respecte al Víctor i al Barça no diré res. Valdés està jugant molt bé des de fa molt temps". Ginés Carvajal també va recordar que el club encara no ha parlat amb ell sobre la renovació d'un dels jugadors amb més futur de La Masia, Gerard Deulofeu, a qui també representa ell. Deulofeu acaba contracte l'estiu del 2014 i, segons Carvajal, el club encara no ha parlat amb ell d'aquest tema. El club, que no admet cap moviment per fer canviar d'opinió Valdés, sap que tocarà tornar a negociar amb Carvajal, un empresari madrileny amb lligams forts amb el club blanc de l'època en què Raúl, un altre dels seus homes, n'era el capità. La directiva confia que la normalitat al vestidor i el tacte de Vilanova puguin ajudar a fer canviar d'opinió Valdés, malgrat que la relació entre l'entorn del jugador i la secretaria tècnica blaugrana va quedar molt tocada.

stats